11.kolo 2.HKLS

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica0293064
Kutina26153312

Posljednje kolo u prvom dijelu natjecanja završili smo naravno porazom. Protiv ekipe koja dijeli našu sudbinu gostovanja u svakoj utakmici ali ekipe koja je igrački poprilično kvalitetnija od naše. Ta kvaliteta je došla do izražaja u izvanrednim nastupima Podvaleja, Batkovića i De Bone te uz solidne nastupe Krbota, Vlašića te inaće dosta boljeg Brozovića.

Naš sastav za ovu utakmicu je na tragu one odigrane dan prije. U prvom paru nastupio je Dejan koji kao i Mato duže vrijeme nije nastupao. No za razliku od Mate koji redovito trenira u Kutini, Dejan je primio kuglu u ruke nakon gotovo 3 godine apstinencije. Ono što je pokazao nakon početnog snalaženja u kuglanju je bilo jako dobro. Pokazao je neupitan talent te potencijal za, bit ću bezobrazan, najboljeg igrača na ovim prostorima, naravno potrebno je tu nadoknaditi puno rada te izbrusiti igru kako bi zablistala punim sjajem.  A punim sjajem je nakon dosta rada i treniranja zablistao Stjepan Šprajc. Ono što rezultat (554) uopće ne prikazuje realno, je gotovo savršena igra koju je demonstrirao Štef te je i više nego zasluženo osvojio poen protiv Vlašića koji je odigrao sasvim solidno.

Nakon prvog para bilo je 1-1 ali i 46 čunja prednosti za goste iz Kutine ponajviše zahvaljujući inspiriranoj igri Batkovića (585). U drugom paru Zvonko i Ivan imaju zadatak održati razliku u čunjevima te osvojiti poen. Poen je osvojio Zvonko koji je odigrao dosta dobro ali nažalost Ivan nije izdržao drugi nastup te je zamjenjen preventivno da ne bi došlo do veće ozljede. Vedran je napravio što je mogao, ali ne može se preko noći naučiti kuglati. Vedran je pokazao ono što nama znaći više od rezultata, pokazao je da možemo računati na njega te da evidentno ima potencijala.

Zadnji par ulazi s 2-2 ali i s minusom od 98 čunjeva. Tih 98 čunjeva je bilo dovoljno da Podvalej kao i Potočki iz Beline prije dva kola, odigra jednu od najboljih partija ove sezone u Novskoj te uvjerljivo i zasluženo osvoji poen protiv mene. Ja sam odigrao dosta nervozno te si s nekoliko bezrazložnih reagiranja na loš učinak hica dodatno pokvario rezultat. Brozović je i sa ispodprosječnih 534 osvojio sva 4 seta protiv Ninoslava koji je odigrao slabije nego jučer što je bilo donekle i očekivano te mu se ne može zamjeriti niti prigovoriti na zalaganju.

Ono što je pozitivno i super u ovoj plejadi poraza i loših rezultata u ovoj polusezoni je činjenica da smo nastupili sa ćak 11 igrača te da evidentno imamo dosta prostora za napredak koji će uz rad i zalaganje sasvim sigurno doći iako smo uvelike ograničeni i limitirani kuglanom u Kutini.

U subotu nas ćeka zaostala utakmica protiv Koprivnice u koju ulazimo maksimalno pesimistično ali daleko od toga da nećemo dati sve od sebe kako bi uzeli dva boda.

novska_zanatlijakt14_02 novska_zanatlijakt14_01

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.