U triler završnici do prvih bodova

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica2512.53300
Belina-Novska0311.53299

Ciglenica

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Dejan Dal Ponte56931
Vedran Bohatka6183.51
Krunoslav Križnjak47400
Luko Del Ponte55131
Saša Dal Ponte57920
Ninoslav Gorički50910
Ukupno330012.53

Belina-Novska

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Vjekoslav Jurić52210
Hrvoje Crnojević5720.50
Zoran Mađar54541
Dubravko Semenjuk50610
Zoran Potočki59821
Darko Jurić55631
Ukupno329911.53

Na otvaranju sezone dolazimo do prvih bodova nakon iznimno teške i napete utakmice. Protivnik je bio nama dobro poznata ekipa Beline-Novska koja igra svoju premjernu sezonu u ovom rangu. Iako smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u zadnje vrijeme, pobjeđujemo za samo jedan čunj, što je pomalo znakovito uzevši u obzir količinu propuštenih bodova prošle sezone.

U prvom dijelu se ponajbolje vidjelo što će nam biti najveći problem ove sezone, dužina klupe. Krunoslav je zbilja dao sve od sebe ali tek jedan dobro odigrani set i previše promašaja koštali su ga ukupnog rezultata daleko ispod 500 čunjeva. Zato je Vedran odigrao vrhunski, prepustivši tek pola seta protivniku i završivši na visokih 618 ostavlja nas potpuno u utakmici. Dejan je nakon slabašnog početka odigrao izvrsno, posebice u pune te osvaja bitan poen. Nakon prvog dijela je bilo 2-1 za nas i 22 čunja prednosti za nas.

Za drugi dio su gosti sačuvali dva najbolja igrača pa smo unaprijed znali da nas čeka jako napeta utakmica. Ninoslav u prvih 60 hitaca poprilično neuvjerljiv, sa 8 promašaja gubi setove i 48 čunjeva, ja osvajam setove ali ne za onoliko čunjeva koliko bi to trebalo biti, samo 33. Saša je, kao i Dejan, prvi set odigrao dosta skromno ali je nakon toga odigrao dva izvrsna seta te uzeo 16 čunjeva najboljem igraču iz redova gostiju. Ja uz dosta nervoze i jako lošom igrom osvajam poen ali pošto su Saša i Ninoslav izgubili poene trebala nam je razlika u čunjevima. Naravno, kao i puno puto do sada sve se svelo na zadnji hitac. Za razliku od one utakmice sa Lepoglavom prošle sezone, ovog puta je bilo malo više sreće na našoj strani te je palo 6 čunjeva što je bilo dovoljno za oba poena (da je palo 5 rezultat bi bio 4-4 a da je palo 4 rezultat bi bio 3-5 za goste).

Svaki osvojeni bod, poen i set kao i srušeni čunj ove sezone posvećujemo našem Adrianu kojeg smo prerano izgubili ovo ljeto. A posebice zbog činjenice da je upravo on bio glavni pokretač da ipak nastupimo ove sezone u ovom rangu.

Slijedeće kolo putujemo u Đakovo gdje nas očekuje domaćini iz KK „Fortuna“ koji su izraziti favoriti. Na žalost na Dejana ne možemo računati nekoliko kola, kao ni na Valentina koji se priključuje kasnije kada mu to poslovne obveze budu dozvolile. Naravno svoju priliku ćemo tražiti upravo u činjenici da se od ostatka ekipe zbilja ne očekuje čudo te da planiramo odigrati cijelu sezonu imajući rezultate u drugom planu.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.