Podjela bodova u dramatičnoj završnici

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica14123370
Belina-Novska14123370

Ciglenica

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Leonardo Horvat60620
Luko Del Ponte58121
Adriano De Bona59131
Gabrijel Salvador50710
Saša Dal Ponte 12018825600
Vedran Bohatka 12252426710
Dejan Dal Ponte56231
Ukupno3370123

Belina-Novska

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Zoran Potočki61121
Vjekoslav Jurić53320
Ivan Grebenar54310
Zoran Mađar57331
Darko Jurić55531
Dubravko Semenjuk55510
Ukupno3370123

U iznimno napetoj završnici ponovno smo uspjeli „osvojiti“ jedan bod jer smo u jednom trenutku oba boda, praktički, poklonili gostima iz Novske našom lošom igrom.

U prvom dijelu Leonardo i Adriano igraju odlično. Adriano osvaja poen ponajviše zahvaljujući izvanrednom prvom setu (173) ali i odličnoj igri u pune u nastavku. Leonardo odigrava jednu od najboljih utakmica u Kutini ali na drugoj strani je imao još raspoloženijeg Potočkog koji na kraju ipak uspijeva iščupati poen nakon jedinog ali bitnog promašaja Leonarda. Ja igram na trenutke jako loše ali na moju sreću protivnik je imao velikih problema u čišćenju te osvajam poen sa solidnim ukupnim rezultatom koji je daleko bolji od prikazane igre. Nakon prvog dijela mogli smo biti potpuno zadovoljni sa vodstvom od 2-1 i 91 čunjem prednosti.

U nastavku Gabrijel, Saša i Dejan odigravaju solidan prvi set ali gosti ipak „skidaju“ 18 čunjeva. U drugom setu Mađar i Jurić dodatno pojačavaju pritisak te osvajaju setove i skidaju čak  60 čunjeva. Dejan koristi lošije razdoblje igre protivnika te osvaja važan set. U nastavku umjesto Saše ulazi Vedran koji u čišćenju trećeg seta gubi dodatnih 26 čunjeva te kada se uz to nadoda potpuni raspad igre kod Gabrijela koji sa samo 108 srušenih čunjeva u trećem setu gubi još 33 čunja, utakmica u potpunosti prelazi na stranu gostiju iz Novske. U zadnji set ulazimo sa zaostatkom od 31 čunja što je 122 izgubljena čunja u tri seta igra drugog dijela. Jedina svjetla točka zadnjeg bloka igrača je Dejan koji ponovno pokazuje da je jako čvrst i odlučan te iako definitivno nije u formi i igra sa ozljedom cijelu sezonu, samim pristupom ipak uspijeva održavati rezultatsku konstantu. Zadnji set se Gabrijel budi te odigrava odlično u pune da bi u čišćenju ponovno sve upropastio sa nekoliko grešaka. Dejan osvaja i zadnji set te donosi treći poen ali razlika u čunjevima je ostala na strani gostiju sve do zadnja dva hica kada nas Vedran sa dvije devetke vraća iz mrtvih te goste dovodi u situaciju da u zadnjem hicu moraju pogoditi čunj za potpuni egal u poenima, setovima i čunjevima što je raritet na kuglačkim utakmicama.

Razlog ne osvajanja oba boda ponajviše leži u činjenici da su gosti maksimalno iskoristili sva naša razdoblja loše igre, ponajviše u čišćenju uz podatak da je nekoliko igrača u presudnim hicima promašivalo jedan čunj i to onaj srednji što je dodatni pokazatelj još jedne nervozne utakmice.

Iduće kolo nas čeka podjednako nezgodna ekipa koja je kao i Belina, ovaj vikend gostovala u Kutini te „upoznala“ kuglanu, stoga je potpuno realno očekivati da će i gosti iz Bjelovara popraviti svoje rezultate. Ali ako odigramo 80% onoga što pokazujemo na treninzima neće biti nikakvih problema, pogotovo ako se uzme u obzir da zbilja nikakvog rezultatskog pritiska ne bi trebalo biti.

Napisao: Luko Del Ponte

Jedan komentar na “Podjela bodova u dramatičnoj završnici”

  1. Ivan Pasanec

    Osobno mislim da je svaki komentar suvišan.No mislim da je potrebno razgovarati,zbog čega smo u tri posljednja kola pali fizički i psihički,i dali smo uopće zreli za viši rang natjecanja,nakon svega mislim da nismo zbog toga mi je strašno žao,što nismo razgovarali već je svatko igrao svoju tekmu što se pokazalo lošim,ali i to je sport idemo dalje još su dva kola do kraja.

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.