9.kolo 2.HKLS

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica017.53065
Belina-Novska2716.53227

Povratkom na kuglanu u Novsku nakon više od mjesec dana odsustva, ekipa Beline-Novska pokazala je da smo domaćini bili samo na papiru. Protiv ovako igrački raspoloženog “gosta” probleme bi imale i puno kvalitetnije ekipe od naše, stoga ovaj poraz i nije neočekivan. Mi smo odigrali u punom sastavu nakon sedam utakmica, ali to jednostavno ne znaći ništa kada večina igrača ne trenira redovito ni na kuglani u Kutini, o nastupima u Novskoj da i ne pričamo.

U prvom paru Robert i Paolo igraju protiv “tehničkih izmjena” Zorana Mađara i Darka Jurića. Robert je i imao nešto šanse protiv slabijeg “gosta” u prvom paru ali je lošom igrom u čišćenje u prvom setu i lošom igrom u pune u trećem setu propustio osvojiti poen. Paolo koji je nastupio nakon mjesec dana apstinencije od kuglanja jednostavno nije mogao više na ovako zahtjevnoj i teškoj kuglani.

Drugi par ulazi sa minusom od 2-0 i 102 čunja prednosti za “goste”. Zvonko i Ivan otvaraju s slabašnih 125 i 123 te se ukupna razlika  povisuje na 114 čunjeva. U drugom setu svjedočili smo nećemu što se rijetko viđa. Gosti su uspjeli samo u jednom setu izgubiti ćak 82 čunja iako Ivan i Zvonko nisu odigrali ništa posebno (127, 136). 84 Semenjuka i 97 Fijačka se trebalo i moralo kazniti u nastavku igre ali Ivan gubi poen iako ima više čunjeva a Zvonko dobiva za “samo” 13 čunjeva. Umjesto 2-2 i dostižnih 20 tak čunjeva prednosti, zadnji par ulazi sa minusom od 3-1 i 82 čunja prednosti, što je omogučilo Potočkom i V.Juriću rasterećenu igru. Posebice je to iskoristio Zoran Potočki koji je sa 606 srušenih čunjeva pokazao i prvoligaškim igračima kako se može igrati na kuglani u Novskoj. Samo za usporedbu, na utakmici prije naše, u Novskoj je gostovao Medveščak-1958 ćiji igrači nisu uspjeli niti s reprezentativnim kadrom doći  blizu Zoranovog rezultata. Gabrijel i ja nismo imali neke realne šanse da protiv ovako raspoloženih igrača išta napravimo, pogotovo ovako ispodprosječnom igrom.

Slijedeće kolo gostujemo u Bjelovaru, na još jednom izletu, protiv Sirele. I kakvo je trenutno stanje u klubu, uspjeh je kada se skupimo i odigramo utakmicu.

novska_belina2014_01 novska_belina2014_02

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.