18.kolo 1.B HKLS

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica26133292
Fortuna02113238

Ciglenica

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Ninoslav Gorički54310
Vedran Bohatka53231
Dejan Dal Ponte5833.51
Adriano De Bona53410
Saša Dal Ponte54821
Luko Del Ponte5522.51
Ukupno3292134

Fortuna

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Zlatko Erceg57131
Dragan Ćališ52710
Ivan Živković5340.50
Igor Jukić53131
Budimir Dragojević54320
Hrvoje Živković5321.50
Ukupno3238112

Pobjedom protiv ekipe Fortune dolazimo do nova dva boda. Utakmica možda nije bila toliko napeta da se rješavala u zadnjim hicima ali ovog puta kvalitetno iskorištavamo loše momente u igri gostiju.

U prvom paru ovog puta umjesto Dejana uz Ninoslava nastupa Vedran. Ninoslav odigrava jako dobro, posebice u čišćenje dok je u pune to bilo nešto slabije. Na njegovu žalost protivnik je imao gotovo identično lošu igru u pune ali u čišćenju puno bolje tako da osvaja poen. Vedran se dosta mučio u prva tri seta ali kombinacijom svoje igre bez većih pogrešaka i loše igre protivnika ipak osvaja dva seta u 90 hitaca. U zadnjem setu na puno bolju igru protivnika odgovara sa izvrsnih 154 te osvaja vrlo važan poen. Nakon prvog para je bilo 1-1 ali i 23 čunja prednosti za goste iz Đakova.

Dejan i Adriano danas u drugom paru odigravaju jako dobro. Dejan zapravo izvanredno, uz odličnu igru u pune, uvjerljivo osvaja poen protiv Živkovića koji ipak uspijeva u čišćenju srušiti više od Dejana ali razlika u čunjevima se prebacuje na našu stranu. Adriano, kao i protiv Pakraca, kreće odlično da bi sve više padao u drugom i trećem setu te ponovno u zadnjem setu ne uspijeva srušiti više od protivnika te gubi poen ali ipak ukupno ima 3 čunja više.

Zadnji par ulazi sa solidnom prednošću od 29 čunjeva i 2-2 u poenima. Saša ponovno jako dobar sa tek lošijim trećim setom uz zadatak da održava razliku u čunjevima ipak osvaja i poen protiv Dragojevića. Ja uzimam prvi set iako ne igram ništa posebno da bi u drugom setu spojio dobre pune i čišćenje te ulazim u drugih 60 hitaca sa prednošću od 2-0 u setovima ali i velikih 45 čunjeva prednosti. U trećem setu krećem dobro u pune da bi završio na „samo“ 91 te isto tako odlično otvaranje u čišćenje poprilično upropaštavam sa nekoliko loših hitaca ali na moju sreću protivnik ipak ne uzima set te u zadnjih 30 hitaca ulazim sa osvojenim poenom te samo održavam razliku u čunjevima uz slabašnih 127 na prvoj stazi.

Gosti su imali nekoliko slabih trenutaka u igri dok je kod nas to izostalo te pobjeđujemo ponajviše zahvaljujući puno boljoj igri u pune. Naravno ta dva boda nam za ukupni poredak ne znače gotovo ništa te su nam šanse za ostanak u ligi samo teoretske čak i ako pobijedimo sve utakmice do kraja što je s obzirom da od te tri igramo sa Podravkom i Lepoglavom (doma) te Željezničarom u Čakovcu gotovo nemoguća misija. Naravno, kada igraš bez opterećenja na leđima i bez imperativa za osvajanje bodova onda možeš biti jako opasan te smo u prilici dodatno zakomplicirati borbu za prva tri mjesta već iduću subotu u Čakovcu protiv Željezničara. Ne treba uopće napominjati tko je favorit u toj utakmici ali sigurno ćemo ponovno imati prilike za nešto napraviti.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.