1.kolo 1.B HKLS

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica27153406
Sirela, Bjelovar0193307

Ciglenica

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Vedran Bohatka55210
Luko Del Ponte57841
Gabrijel Salvador56731
Adriano De Bona55121
Dejan Dal Ponte58831
Leonardo Horvat57021
Ukupno3406155

Sirela, Bjelovar

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Kristijan Dvornik57531
Mato Spahić49600
Nikola Pucarin55710
Marijan Maljak53420
Nikola Rosandić58410
Miroslav Dvornik56120
Ukupno330791

Pobjedom u utakmici protiv ekipe Sirele iz Bjelovara uspješno smo otvorili natjecanje u novoj sezoni, po prvi puta u 1. B HKL. Utakmica je bila poprilično uzbudljiva bez obzira na veliku razliku u čunjevima na kraju, a naš ukupni rezultat je najveći unatrag 5-6 proteklih sezona.

U prvom paru Vedran igra odlično ali ipak gubi prva dva seta a i poen zbog nekoliko promašaja u čišćenju protiv jako dobrog Kristijana Dvornika koji tek jedan set odigrava lošije. Moj protivnik nije imao svoj dan te ne uspijeva niti srušiti 500 čunjeva te poen nije bio upitan ali mojim lošim zadnjim setom je nešto pokvaren ukupni rezultat koji je trebao biti veći. Nakon prvog para rezultat je bio 1-1 i 59 čunjeva prednosti za nas.

Drugi par kreće dosta slabo. Adriano gubi prvi set dok ga Gabrijel osvaja ali srećom gosti to ne uspijevaju iskoristiti. U nastavku kad smo već razmišljali o zamjeni i Adriano i Gabrijel proigravaju te osvajaju dva jako važna poena u napetoj igri te podižu ukupnu razliku za još 27 čunjeva.

Zadnji par ulazi sa prednošću od 3-1 u poenima i 86 čunjeva. Dejan odigrava gotovo savršeno u pune ali u čišćenju ipak nešto slabije sa čak 8 promašaja ali ipak osvaja poen kao naš najbolji igrač protiv najboljeg pojedinca u redovima gostiju, Rosandića. Leonardo odličan u drugom i trećem setu dok je prvi i zadnji odigrao malo slabije ali ipak uspijeva osvojiti važan poen protiv Miroslava Dvornika. Zanimljivo je da su gosti poprilično promašili raspored svojih igrača te da su pogodili krajnji rezultat bi lako mogao biti i drugačiji ali u tom segmentu je sreća bila na našoj strani.

Iznimno visok ukupni rezultat donio nam je i visoku pobjedu kojom smo zasjeli na prvo mjesto nakon odigranog 1. kola. Koliko su ti rezultati odraz forme a ne trenutne inspiracije vidjeti ćemo već iduće kolo kada igramo protiv ekipe „Obrtnik-Torbar“ iz Zagreba s kojima još nismo imali prilike odmjeriti snage ali utakmica će biti daleko neizvjesnija čak i ako ponovimo rezultate iz ove utakmice. Naravno, priprema kuglane u Sisku, koja je bila na vrlo visokom nivou dosta je utjecala i na broj srušenih čunjeva. Nažalost, vrlo je upitno koliko ćemo mi to moči iskoristiti s obzirom da treniramo na kuglani u ŠC Kutina koja je dijametralna suprotnost kuglane u Sisku.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.