Izborna sjednica Skupštine kluba

ZAPISNIK

Sa izborne sjednice Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održane 03. veljače 2019.godine u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 11 sati.

ad 1.) Skupštinu otvara Zdenko Dal Ponte koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: g. Josipa Miškovića, Gradonačelnika Grada Popovače, g. Ivicu Kesera, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače i tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, g. Željka Kasika predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, g. Ivana Pasanca, predsjednika mjesnog odbora Ciglenice, gđu. Vanju Kos, suradnicu za odnose s javnošću Grada Popovače, g. Danijela Dadu sa Radija Moslavine i g.Zvonimira Canjugu, predsjednika KK “Zanatlija” iz Kutine.

Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Zdenko Dal Ponte, Ivica Pasanec, i Luko Del Ponte, zapisničar Luko Del Ponte te Saša Dal Ponte i Gabrijel Salvador kao ovjerovitelji zapisnika.

Verifikacijska komisija u sastavu Vedran Bohatka kao predsjednik te Ninoslav Gorički i Gabrijel Salvador  kao članovi konstatirali su da je od 38 članova kluba prisutno 20 članova što je natpolovična većina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvaćeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.

ad 2.) Predloženi dnevni red:

  1. Otvaranje skupštine te izbor radnog predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) te utvrđivanje kvoruma od strane verifikacijske komisije.
  2. Usvajanje dnevnog reda
  3. Podnošenje izvještaja o radu u 2018.g.:
    1. a.  Izvještaj o radu i aktivnostima u 2018.g.
    2. b.  Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2018.g.

4. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih

5. Razrješenje i izbor tijela upravljanja kluba (predsjednik, dopredsjednik, tajnik i blagajnik)

6. Donošenje odluke o visini članarine za 2019.g.

7. Donošenje Pravilnika o prikupljanju, korištenju i zaštiti osobnih podataka fizičkih osoba

8. Prijedlog rada u 2019.g.:

a.  Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2019.g.
b.  Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2019.g.

9. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih

10.  Pozdravna riječ gostiju

11.  Razno

je jednoglasno prihvaćen bez primjedbi.

ad 3.) Izvještaj o radu kluba u 2018.g. je pročitao Zdenko Dal Ponte, predsjednik. Financijski izvještaj za 2018.g. pročitao je Luko Del Ponte, tajnik. Izvještaj o radu i financijski izvještaj su priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 4.) U raspravi su sudjelovali:

Mato Jakovljević napominje da mu malo smeta skromnost u izlaganju postignutih rezultata i rada klub. Nastup u ovako visokom rangu je izvanredan uspjeh za jedno tako malo mjesto koje nema gotovo niti 100 stanovnika a ima sportski klub koji se natječe u gotovo cijeloj državi te smatra da to treba više isticati u svakoj mogućoj prilici.
Svi izvještaju su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 5.) Razrješuju se svi predstavnici tijela upravljanja kluba, predsjednik, dopredsjednik, tajnik i blagajnik. Pošto se Zdenko Dal Ponte nije kandidirao za mjesto predsjednika u novom mandatu, Luko Del Ponte predlaže da novi predsjednik bude g. Ivan Pasanec, dopredsjednik da ostane g. Đuro Horvat a tajnik i blagajnik da ostane on kao i do sada. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen te je izabrano novo vodstvo kluba u sastavu:

Ivan Pasanec kao predsjednik
Đuro Horvat kao dopredsjednik
Luko Del Ponte kao tajnik i blagajnik

ad 6.) g. Ivan Pasanec kao novi predsjednik predlaže da visina članarine članova kluba bude nepromijenjena i u 2019.g., u iznosu od 10,00 kn po članu. Odluka je donesena jednoglasno. Odluka o visini članarine u 2019.g. je prilog zapisniku.

ad 7.) Luko Del Ponte objašnjava razloge obveze donošenja Pravilnika o prikupljanju, zaštiti i obradi osobnih podataka fizičkih osoba koji klub mora donijeti sukladno zakonskoj regulativi. Pravilnik je prihvaćen jednoglasno. Pravilnik će biti objavljen na mrežnom mjestu kluba.

ad 8.) g. Ivan Pasanec iznosi Plan rada i aktivnosti kluba u 2019.g. a Luko Del Ponte Plan financijskog poslovanja u 2019.g.

ad 9.) U raspravi sudjeluju:

Zdenko Dal Ponte koji napominje da je glavni problem kluba još uvijek, kao i prethodnih godina stanje na kuglani u Športskom centru u Kutini. Zbog nepostojanja uvjeta klub se u trenutnom rangu mora natjecati na kuglani u Sisku koja je daleko kvalitetnija a i jeftinija ali jednostavno ne postoje slobodni termini barem za jedan trening tako da je to jedan od razloga eventualnog ispadanja iz ovog ranga. Drugi razlog je bolest najboljeg igrača, Leonarda Horvata koji je morao na iznenadnu operaciju ali se na sreću dobro oporavlja te mu je ovim putem poželio što brži oporavak i povratak na kuglanu. Napominje da bez obzira na sve probleme, glavni cilj je bio skupljanje što više iskustva nastupima protiv klubova koji su natjecateljski kvalitetniji te se zahvaljuje predstavnicima Grada Popovače i sportske zajednice na praćenju rada kluba i suradnji sve ove godine.
Danijel Dado izvješćuje skupštinu o aktivnostima provedenim u razgovorima sa Gradonačelnikom Grada Kutine, g. Zlatkom Babićem vezano uz obnovu i rekonstrukciju kuglane u Športskom centru u Kutini te izjavljuje kako je neformalno obećano od strane gradonačelnika da će do obnove ipak doći tijekom ove godine. Ujedno poziva i Gradonačelnika Grada Popovače, g. Josipa Miškovića da pokuša i on nešto vidjeti ili se uključiti u tu obnovu. Zahvaljuje Zdenku i Luki na suradnji prilikom gostovanja u emisiji Štoperica na Radiju Moslavini te obećaje da će i dalje posvećivati kuglanju pažnju u programu radija koju i zaslužuje.
Luko Del Ponte izjavljuje da Hrvatski kuglački savez do kraja travnja provodi predprijave za programe osposobljavanja za poslove trenera kuglanja (klub trenutno nema trenera sa licencom) te da se namjerava prijaviti na to osposobljavanje koje bi trebalo krenuti u rujnu o.g. ali samo ako dođe do obnove kuglane u Kutini. U suprotnome to jednostavno nema smisla jer je upitnost samog opstanka kluba u tom slučaju velika.

Pošto se više nitko nije javio za raspravu planovi su dati na glasanje te su usvojeni jednoglasno.

ad 10.) g. Josip Mišković, Gradonačelnik Grada Popovače pozdravlja sve prisutne te napominje kako je važno i bitno očuvati tradiciju kuglanja i opstanka kluba kako u mjestu Ciglenici tako i u Gradu Popovači. Pohvaljuje i čestita na postignutim rezultatima u proljetnom dijelu te želi puno uspjeha u nastavku natjecanja u 1.B HKLS. Obećaje kako će financijsko tako i moralno praćenje rada kluba i u budućnosti biti barem na ovom nivou. Izjavljuje kako je Grad Popovača i dalje zainteresiran za suradnju sa Gradom Kutinom vezano uz obnovu kuglane u ŠC Kutina ali napominje i da inicijalni potez ipak mora povući Kutina ili ŠC Kutina kao nositelji takvoga projekta. Također ukoliko do takve suradnje dođe inzistirati će da sva uložena sredstva budu kao polog za budući rad kluba te da se klubu vrate kroz treninge i natjecanja na kuglani. Napominje da možemo iskoristiti mogućnost korištenja nove sportske dvorane u sklopu novootvorene Osnovne škole Zorka Sever u Popovači po povlaštenim cijenama koje imaju svi klubovi članovi zajednice sportskih udruga Grada Popovače. Još jednom pozdravlja sve, te želi članovima kluba puno osobnog i sportskog uspjeha.

ad 11.) Pošto nije bilo zainteresiranih za daljnju raspravu druženje članova kluba i gostiju nastavljeno je u neformalnom obliku uz prigodni skromni domjenak.

Financijski plan za 2019
Plan rada u 2019
Pravilnik o prikupljanju, obradi i zaštiti osobnih podataka
Izvještaj o radu u 2018
Financijski izvještaj 2018
Zapisnik
Odluka o osobama ovlaštenim za zastupanje
Visina članarine za 2019.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.