9.kolo 2.HKLS

Rezultati

EkipaBodoviPoeniSetoviČunjevi
Ciglenica26173098
Sirela, Bjelovar0272981

Ciglenica

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Stjepan Šprajc49520
Vedran Bohatka44410
Luko Del Ponte56441
Gabrijel Salvador53841
Dejan Dal Ponte55231
Robert De Vila50531
Ukupno3098174

Sirela, Bjelovar

Igrač Čunjevi Setovi Poeni
Mato Spahić50521
Marijan Maljak48831
Mato Nikolić50200
Nikola Pucarin48100
Nikola Rosandić50810
Miroslav Dvornik49710
Ukupno298172

Utakmicom 9.kola završili smo polusezonu u 2.HKL sjever na 4. mjestu sa 11 osvojenih bodova. Ono što nas posebno veseli je činjenica da smo 5 bodova osvojili na gostovanjima dok smo kod kuće izgubili samo jednu utakmicu. Protiv Sirele smo počeli dosta loše u prvom paru ali u nastavku igramo daleko bolje i gostima prepuštamo samo dva seta.

U prvom paru su ovog puta nastupili Stjepan i Vedran. Vedran daleko ispod očekivanja s obzirom na prijašnje rezultate ali i na rezultate s treninga koji su daleko bolji ali takvi kiksevi su normalni kod igrača s daleko manje iskustva od ostatka ekipe. Stjepan dosta dobar osim u trećem setu u kojem zbog 4 promašaja malo kvari ukupan dojam ali u zadnjem ipak nešto bolje ali svejedno gubi poen. Nakon prvog para bilo je 0-2 i 54 čunja prednosti za goste što je zapravo bila relativno mala razlika ako uzmemo u obzir našu slabu igru.
Koliko je to mala razlika vidjelo se odmah nakon prvog seta u kojem Gabrijel i ja skidamo razliku za 48 čunjeva što zbog naše dobre igre ali i zbog loše igre gostiju. Nakon drugog seta ukupna razlika u čunjevima je bila već 35 čunjeva na našoj strani. U trećem setu oboje malo popuštamo ali ne dopuštamo gostima osvajanje seta te ponovno pojačavamo u zadnjem setu i podižemo ukupnu razliku u čunjevima na 65 čunjeva na našem kontu.
Zadnji par, Dejan i Robert ulaze sa rezultatom od 2-2 i 65 čunjeva za nas. Pozitivan pritisak s naše strane u drugom paru se odrazio i na zadnji par koji izvanrednom igrom osvajaju oba poena te ruše najviše čunjeva u ovoj sezoni na kuglani u Kutini.
Na kraju ispada da smo protivnike svladali u svim segmentima igre, pa čak i u broju promašaja kojih imamo više. Pola od tih 40 promašaja je bilo u prvom paru ali mi ostali smo ih imali daleko previše za domaću kuglanu i to je jedan od glavnih razloga relativno malom broju ukupno srušenih čunjeva.

Da rezimiramo polusezonu, poprilično smo zadovoljni s brojem osvojenih bodova. U gostima igramo dosta dobro, nažalost bolje nego kod kuće ali teška kuglana u Kutini je ipak veći problem gostima nego nama. Naravno, da se na njoj može odigrati pokazali su dečki iz Podravke tako da je ta prednost zapravo više u načinu igre pojedinih ekipa koje se ne uspijevaju prilagoditi zahtjevima kuglane, koja je moramo i sami priznati ponekad na granicama regularnosti.

Nastavak ligaškog natjecanja nas očekuje tek 21. siječnja 2017.g. a do tada bi trebali odigrati i polufinale kupa SMŽ.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.