Statistika 2.HKL sjever sezona 2012 / 2013

Najzanimljiviji dio statistike odnosi se na usporedbu s rezultatima od prošle sezone. Naravno, malo je nerealno uspoređivati igranje na kuglanama kao što je Zabok i kuglanama kao što je Zibel u Sisku ali eto…

9,06 čunjeva bolji ukupni prosjek od prošle sezone je zapravo jako malo. A glavni uzrok ispadanja iz lige se vidi u čak 22,27 čunjeva manjem prosjeku na “domaćoj” kuglani u Novskoj u odnosu na domaćinstvo u Kutini. U gostima daleko bolje nego prošle sezone ali dosta od tih 40,39 čunjeva je došlo zbog igranja na kvalitetnijim i novijim kuglanama u 2.HKL.

Najveći gubitak ove sezone je nenastupanje Dejana i Ivana, ali krenimo redom… Gabrijel je tek krajem sezone našao pravu formu na kuglani u Novskoj na kojoj inače ima dosta veći prosjek, u gostima bolje ali to je i očekivano. Ninoslav popravlja prosjek ali ipak još uvijek ima dosta mjesta za napredak. Paolo, bez ijednog treninga očekivano, za 10 čunjeva ispod ukupnog prosjeka ekipe. Zdenko gotovo jednako kao i prošle sezone. Zvonko drastično slabiji, najlošije se prilagodio igri na pločama stoga i ovako slabiji učinak. Saša u drugom dijelu dosta bolji, doma malo slabiji a u gostima nešto bolji. Ivan je pokazao puno u dvije zadnje utakmice, što igrom, što borbenošću na stazama i prava je šteta što nije mogao nastupati i prije. Ja slabiji doma, što je i očekivano s obzirom na visoku ljestvicu  postavljenu igrom prošle sezone, u gostima dosta bolje, ipak gubitak od tri poena s više srušenih čunjeva u sezoni se baš i ne bi smio dešavati.

Toliko o tome, slijedi očekivanje raspleta oko obnove kuglane u Kutini, oko toga nam se i vrte sva očekivanja u novoj sezoni. Odlasci iz kluba se ne očekuju, dolasci jedino i eventualno ovih s “bolovanja”.

Vidimo se na jesen!

prosjeci_12_13

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.