Redovna sjednica Skupštine kluba u 2018.g.

ZAPISNIK

Sa redovne sjednice Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održane 17. veljače 2018.godine u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 17 sati.

ad 1.) Skupštinu otvara Ivan Pasanec koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: Ivicu Kesera, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače i tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače i Zvonimira Canjugu,  predsjednika KK “Zanatlija” iz Kutine.

Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Ivica Pasanec, Gabrijel Salvador i Luko Del Ponte, zapisničar Luko Del Ponte te Zvonko Klenkar i Vedran Bohatka kao ovjerovitelji zapisnika.

Verifikacijska komisija u sastavu Ninoslav Gorički kao predsjednik te Dejan Dal Ponte i Robert De Villa kao članovi konstatirali su da je od 37 članova kluba prisutno 19 članova što je natpolovična većina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvaćeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.

ad 2.) Predloženi dnevni red:

 1. Otvaranje skupštine te izbor radnog predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) te utvrđivanje kvoruma od strane verifikacijske komisije.
 2. Usvajanje dnevnog reda
 3. Podnošenje izvještaja o radu u 2017.g.:
  1.  Izvještaj o radu i aktivnostima u 2017.g.
  2.  Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2017.g.
 4. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih
 5. Donošenje odluke o visini članarine za 2018.g.
 6. Prijedlog rada u 2018.g.:
  1. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2018.g.
  2.  Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2018.g.
 7. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
 8. Pozdravna riječ gostiju
 9. Razno

je jednoglasno prihvaćen bez primjedbi.

ad 3.) Izvještaj o radu kluba u 2017.g. je zbog izostanka predsjednika kluba, Zdenka Dal Ponte, pročitao Luko Del Ponte kao i financijski izvještaj za 2017.g. Izvještaj o radu, financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora su priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 4.) U raspravi su sudjelovali:

 • Adriano De Bona koji pozdravlja sve prisutne članove i goste. Izražava zadovoljstvo što se nakon dugoga niza godina natjecanja u KK “Zanatlija” iz Kutine vratio u ŠKK “Ciglenicu”. Kao razlog vračanja navodi pokušaj rezultatskog iskoraka što smatra da je uspješno ostvareno u tekućoj sezoni. Izjavljuje kako se nada da će se nešto poduzeti oko obnavljanja kuglane u Športskom centru Kutina kojoj ističe licenca u rujnu ove godine te izražava zabrinutost oko mogućnosti obnavljanja licence.
 • Gabrijel Salvador pohvaljuje popunjenost termina treninga unatoč tome što većina igrača radi u smjenama te nisu uvijek u mogućnosti prisustvovati treninzima ali unatoč tome ugovoreni termini su ponekad i nedostatni. Slaže se sa Adrianom oko kuglane te također izražava zabrinutost oko obnavljanja licence.
 • Luko Del Ponte izvještava da se u dogovoru sa predstavnicima kutinskih kuglačkih klubova ubrzano radi na usuglašavanju stavova. Zajedno sa predstavnicima Športskog centra u Kutini i glavnim tajnikom Hrvatskog kuglačkog saveza dogovara se sastanak sa gradonačelnikom Grada Kutine vezano uz kuglanu, obnavljanje licence te eventualnog postavljanja segmentnih ploča što bi donijelo dodatni iskorak u kvaliteti a i uz dodatni rad i u kvantiteti kuglačkog sporta u Kutini.
 • Ivica Pasanec pohvaljuje povijesno dobre rezultate ove sezone te pozdravlja nove članove i igrače u klubu. Vezano uz kuglanu u Kutini pojašnjava situaciju iz 2014.g. kada je Grad Popovača bio spreman financijski sudjelovati u projektu obnove kuglane ali je zbog promjene vlasti ta inicijativa zamrla. Nakon toga i HKS donošenjem novih pravilnika ipak dopušta igranje III. stupnja natjecanja na kuglanama s plastičnom podlogom te su aktivnosti oko obnove kuglane prestale.

Svi izvještaju su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 5.) Tajnik kluba predlaže da visina članarine i ove godine ostane na istoj razini iako je simbolična. Izjavljuje da će se iduće godine ako se za to pokaže potreba ići u izmjene statuta vezano uz kategoriju članova kako bi se podupirajuči članovi izuzeli od većih povećanja članarine koje bi eventualno snosili članovi koji su ujedno i registrirani igrači.

Jednoglasno je donijeta ODLUKA o visini članarine članova kluba u 2018.g.

Odluka je prilog zapisniku.

ad 6.) Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2018.g. pročitao je Luko Del Ponte kao i prijedlog plana financijskog poslovanja kluba u 2018.g.

Ad 7.) U raspravi samo je Luko Del Ponte obavijestio da su planirana i zatražena sredstva od strane Zajednice sportskih udruga Grada Popovače odobrena iako je došlo do smanjivanja izdvajanja za sport u Gradu Popovači za 2018.g. Zbog toga se i zahvaljuje ZSU Grada Popovače.

Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 8.)

 •         Zvonimir Canjuga, predsjednik Kuglačkog kluba “Zanatlija” iz Kutine pozdravlja sve prisutne te izjavljuje kako ŠKK “Ciglenicu” i KK “Zanatliju” veže višegodišnje sportsko rivalstvo, razmjena igrača ali i prijateljski i korektni međusobni odnosi. Pohvaljuje rezultate kluba. Izjavljuje kako ga ljuti što općina Lipovljani i Grad Popovača koji nemaju kuglane imaju više sluha za kuglanje od Grada Kutine. Potvrđuje aktivnosti vezane uz pokretanje inicijative oko obnove licence te izjavljuje da vidi svoj klub u vrhu trenutne lige zajedno sa ŠKK “Ciglenicom”.
 •         Ivica Keser, predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače i tajnik ZSU Grada Popovače pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste. Čestita na postignutim rezultatima te pohvaljuje suradnju vodstva kluba sa Zajednicom sportskih udruga kako u kvalitetnom izvješćivanju tako i kroz rad predstavnika kluba, g. Ivice Pasanca u izvršnom odboru Zajednice. Izjavljuje kako je suradnja oko obnove kuglane u Kutini i dalje moguća sa Gradom Popovačom.

ad 09.) Pošto nije bilo zainteresiranih za daljnju raspravu druženje članova kluba i gostiju nastavljeno je u neformalnom obliku uz prigodni domjenak.

Prijepis Zapisnika
Odluka o visini članarine u 2018.g.
Financijski izvještaj za 2017.g.
Izvještaj o radu u 2017.g.
Plan financijskog poslovanja u 2018.g.
Plan rada u 2018.g.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.