Redovna sjednica Skupštine kluba

 ZAPISNIK
Sa redovne sjednice Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” Ciglenica održane 14. siječnja 2024. godine u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 11 sati.

 

DNEVNI RED

 1. Otvaranje sjednice Skupštine te izbor Radnog Predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) i Verifikacijske komisije (3 člana)
 2. Izvješće Verifikacijske komisije
 3. Usvajanje dnevnog reda
 4. Podnošenje izvještaja o radu u 2023. godinu:
  a.  Izvještaj o radu i aktivnostima u 2023. godini
  b.  Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2023. godini
 5. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih
 6. Usvajanje novog Statuta kluba koji je usklađen s novim Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama
 7. Donošenje odluke o visini članarine za 2024. godinu
 8. Prijedlog rada u 2024. godinu:
  1. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2024. godini
  2. Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2024. godini
 9. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
 10. Pozdravna riječ gostiju
 11. Razno

Ad 1.) Skupštinu otvara predsjednik kluba Ivan Pasanec koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: savjetnicu za odnose s javnošću Grada Popovače gđu, Vanju Šošić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače g. Sašu Jagarčeca i zamjenika gradonačelnika Grada Popovače i predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače g. Lovru Miklaužića.

Jednoglasno je izabrano Radno Predsjedništvu u sastavu: Ivan Pasanec – predsjednik, Đuro Horvat – član i Luko Del Ponte – član, zapisničar Luko Del Ponte te Saša Dal Ponte i Vedran Bohatka kao ovjerovitelji zapisnika, te Verifikacijska komisija u sastavu Ninoslav Gorički – predsjednik, Sandro Ortolan – član i Robert De Villa – član.

Ad 2.) Verifikacijska komisija konstatirala je da je od 24 redovnih članova kluba prisutno 15 redovnih članova što je natpolovična većina te Skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće Verifikacijske komisije je prihvaćeno jednoglasno, te se nalazi u arhivi kluba.

Ad 3.) Jednoglasno se usvaja predložene dnevni red.

Ad 4.) Luko Del Ponte, tajnik je pročitao Izvješće o radu i aktivnostima kluba u 2023.godini, a predsjednik Ivan Pasanec je pročitao Financijsko izvješće o radu u 2023. godinu.

Izvještaj o radu i financijski izvještaj su priloženi uz ovaj zapisnik.

Ad 5.) U raspravi su sudjelovali Zdenko Dal Ponte, Luko Del Ponte i Ivan Pasanec. Rasprava se uglavnom odnosila na dodatno pojašnjavanje nekih stavaka u izvještaju te su pohvaljeni odlični rezultati mlađih kategorija u 2023.godini. Također se vodila i kratka rasprava vezano uz stanje na kuglani u ŠC Kutina.

Svi izvještaji su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

Ad 6.) Tajnik Luko Del Ponte predstavio je promjene u Statutu vezane uz usklađivanje istog sa Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama koji su stupili na snagu prošle godine.

Novi Statut kluba je usvojen jednoglasno.

Ad 7.) Prijedlog da visina članarine ostane na istoj visini kao i u 2023. godini (5 € za sve članove koji su obvezni plaćati članarinu) je jednoglasno usvojeno. Odluka o visini članarine se nalazi u arhivi kluba.

Ad 8.) Predsjednik Ivan Pasanec iznosi Plan rada i aktivnosti kluba u 2024. godinu, a tajnik Luko Del Ponte iznosi Plan financijskog poslovanja u 2024. godini. Plan rada i financijski plan su priloženi uz ovaj zapisnik.

Ad 9.) U raspravi u kojoj su sudjelovali gotovo svi članovi na Skupštini bilo je uglavnom riječi o ovogodišnjem obilježavanju 60. godina postojanja kluba.

Svi planovi su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

Ad 10.) G. zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić je ispred Grada Popovače i Zajednice sportskih udruga Grada Popovače pozdravio sve prisutne, pohvalio rezultate kadeta i juniora. Najavljuje da će Grad i Zajednica i dalje pratiti rad kluba na istoj razini kao i predhodnih godina. Nada se da ćemo ponovno održati i turnir u boćanju u samom selu Ciglenica te da će se predstavnici gradske uprave Popovača rado odazvati na isti. Na kraju je ponudio posredničku pomoć oko rješavanja problema vezanih uz kuglanu u Kutini ukoliko to bude potrebno.

Ad 11.) Daljnje rasprave nije bilo te su članovi kluba i gosti nastavili druženje u neformalnom obliku uz prigodni skromni domjenak.

Dokumenti:

Financijsko izvješće za 2023.g.
Plan rada u 2024.g.
Izvještaj o radu u 2023.g.
Financijski plan za 2024.g.
Odluka o visini članarine za 2024.g.
STATUT
Prijepis zapisnika sa skupštine 14.01.2024.g.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.