Redovna sjednica Skupštine kluba

ZAPISNIK

Sa redovne sjednice Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održane 02. veljače 2020.godine u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 11 sati.

ad 1.) Skupštinu otvara predsjednik kluba Ivan Pasanec koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: g. Romana Rosavca, Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, g. Josipa Miškovića, Gradonačelnika Grada Popovače, g. Ivicu Kesera, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače i tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače i g. Tomislava Plešu, tajnika Kuglačkog kluba “Kutina” iz Kutine.
Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Ivan Pasanec, Đuro Horvat i Gabrijel Salvador, zapisničar Luko Del Ponte te Ninoslav Gorički i Dejan Dal Ponte kao ovjerovitelji zapisnika.

Ad 2.) Verifikacijska komisija u sastavu Zdenko Dal Ponte kao predsjednik te Karlo Rukavina i Ninoslav Gorički kao članovi konstatirali su da je od 37 članova kluba prisutno 19 članova što je natpolovična većina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvaćeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.

ad 3.) Predloženi dnevni red:

 1. Otvaranje skupštine te izbor radnog predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) i verifikacijske komisije (3 člana)
 2. Izvješće verifikacijske komisije
 3. Usvajanje dnevnog reda
 4. Podnošenje izvještaja o radu u 2019.g.:
  a.  Izvještaj o radu i aktivnostima u 2019.g.
  b.  Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2019.g.
 5. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih
 6. Prijedlog izmjena i dopuna Statuta kluba
 7. Donošenje odluke o visini članarine za 2020.g.
 8. Prijedlog rada u 2020.g.:
  1. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2020.g.
  2. Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2019.g.
 9. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
 10. Pozdravna riječ gostiju
 11. Razno

je jednoglasno prihvaćen bez primjedbi.

ad 4.) Izvještaj o radu kluba u 2019.g. je pročitao Luko Del Ponte, tajnik. Financijski izvještaj za 2019.g. pročitao je Luko Del Ponte, tajnik. Izvještaj o radu i financijski izvještaj su priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 5.) U raspravi su sudjelovali:

 • Zdenko Dal Ponte, koji pozdravlja sve prisutne te istiće probleme vezane uz visoku cijenu najma kuglane u Kutini što je poprilično velika prepreka u daljnjem razvoju kluba, te napominje još neke sitne probleme vezane uz samu kuglanu u Kutini, poručuje da moramo bez obzira na to nastaviti raditi ovako i dalje te da će rezultati doći. Napominje i eventualni problem nedostatka financija u slučaju plasmana u viši rang natjecanja iduće sezone.
 • Ivan Pasanec, objašnjava visinu cijene najma kuglane, za one koji nisu upoznati i troškove vezane uz treniranje kao i razloge ispadanja iz 1.BHKL te izjavljuje kako smo u jesenskom dijelu u gostima u 2.HKLS ostvarili izvrsne rezultate te kako u proljetnom dijelu igramo sve utakmice na obnovljenoj kuglani u Kutini. Napominje kako u svim sportovima financije donekle određuju krajnji uspjeh kluba pa klubovi kada dođu do te granice jednostavno se raspadaju, te se nada, odnosno, očekuje kako do toga neće doći u našem klubu. Izjavljuje kako smo uvijek imali puno razumijevanja u ZSU Grada Popovače kao i kod samog Gradonačelnika te da će tako biti i ovog puta ukoliko dođe do željenog plasmana u viši rang natjecanja. Želi sreće u daljnjem natjecanju svim igračima.
 • Mato Jakovljević, skreće pozornost da se za vrhunske rezultate trenira dva puta dnevno a ne tijedno, spominje daleko veće financije nekih klubova, te da su rezultati kluba odlični uzevši u obzir visinu financija.
 • Adriano De Bona, napominje da smo jedna od mlađih ekipa u ligi, odnosno da nismo mi toliko mladi koliko su oni stari, te da je potrebno uložiti dodatan trud u privlačenje mlađih igrača, što je i obveza klubova u IV. stupnju natjecanja. Napominje da je ponosan na ekipu, pohvaljuje atmosferu i međusobne odnose u ekipi te je uvjeren kako će to i dalje tako ostati.
 • Luko Del Ponte, obavještava da će se definitivno raditi s mladima u klubu ali isključivo planski i to tek onda kada se osiguraju i financije za taj rad bez obzira na sam izvor tih financija.

Svi izvještaju su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 6.) Prijedlog dopuna i izmjena Statuta kluba objašnjava tajnik kluba, razdvaja se članstvo na podupirajuće članove i redovne članove natjecateljske ekipe kao i na počasne članove. Također se zbog administrativno tehničkih razloga u članku pod poslove tajnika dodaje i stavka o zastupanju kluba.

Prijedlog izmjena i dopuna Statuta se usvaja jednoglasno.

ad 7.) Tajnik kluba izjavljuje kako se razmišljalo o povećanju članarine za same natjecatelje kako bi se popravila financijska situacija u klubu ali uzevši u obzir da neki igrači sami financiraju dio treninga, prijevoza i ostalih obveza ipak to za ovu godinu ostane na prošlogodišnjoj razini od 10,00 kn.

Odluka je donesena jednoglasno. Odluka o visini članarine u 2020.g. je prilog zapisniku.

ad 8.) g. Ivan Pasanec iznosi Plan rada i aktivnosti kluba u 2020.g. a Luko Del Ponte Plan financijskog poslovanja u 2020.g.

ad 9.) Rasprave nije bilo.

Svi izvještaju su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 10.) 

 • g. Tomislav Pleše, tajnik KK “Kutina” pozdravlja sve prisutne, zahvaljuje na pozivu, čestita na postignutim rezultatima, napominje da je sudbina i kutinskog kluba bila slična vezano uz treninge i nastupe. Izjavljuje kako mu je jasan problem visoke cijene najma kuglane te da podržava svako smanjivanje cijene za klubove. Napominje kako i oni imaju problem s pomlađivanjem ekipe te da ćemo morati zajedno dodatno poraditi na tome. Nada se nastavku dobrih rezultata te izjavljuje kako su otvoreni za odigravanje prijateljskih utakmica u zamjenu za treninge kako bi dodatno rasteretili financijske izdatke.
 • g. Ivica Keser, predsjednik gradskog vijeća Grada Popovače i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, pozdravlja sve prisutne ispred ZSU, pohvaljuje suradnju kluba i rad vodstva kluba kako tajnika tako i predsjednika, želi svima puno sportske sreće i što bolje rezultate.
 • g. Josip Mišković, Gradonačelnik Grada Popovače, pozdravlja sve prisutne članove kluba i uvažene goste u ime Grada Popovače, pohvaljuje rezultate malog sela koji se nosi rame uz rame uz daleko veće sredine. Napominje kako Grad Popovača čini sve da podrži rad i sportske rezultate klubova te pohvaljuje atmosferu te sportske rezultate, pokušati će pomoći vezano uz visinu cijene najma kuglane u Kutini te kako će i financijski popratiti eventualni ulazak u viši rang natjecanja, naravno, u skladu s proračunskim mogućnostima samog Grada. Napominje kako je i zadatak lokalne samouprave da poprati dobar rad i dobre rezultate sportskih udruga u Gradu Popovači. Poručuje da nastavimo s takvim radom i želi nam što bolje sportske rezultate.
 • g. Roman Rosavec, Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, pozdravlja članove kluba i uvažene goste u ime župana g. Ive Žinića te i u svoje ime. Izjavljuje kako se s posebnim zadovoljstvom odazvao na poziv da se osobno uvjeri i informira o radu i rezultatima jednog kuglačkog kluba. Žali što do sada nismo imali neku uspješnu suradnju prvenstveno iz razloga što i nije znao za probleme koje smo do sada imali te trenutno imamo. Napominje kako samim dolaskom pruža potporu rada kluba te se želi aktivno uključiti u rješavanje problema vezano uz visinu cijene najma kuglane u Kutini. Obećaje kako će u suradnji sa Gradom Popovačom i Gradom Kutinom pokušati realizirati besplatni trening za igrače kluba, što je popraćeno aplauzom svih članova kluba, jer smatra da smo to svojim radom i rezultatima i zaslužili. Poziva da se javimo na natječaje za sufinanciranje sportskih događanja raspisanih kako od strane ZSUiS SMŽ tako i direktno od Sisačko-moslavačke županije. Želi svima što više dobrih sportskih rezultata te se nada kako ćemo se i sljedeće godine ponovno naći i veseliti ulasku i nastupu u 1.B HKL.

ad 11.) Pošto nije bilo zainteresiranih za daljnju raspravu druženje članova kluba i gostiju nastavljeno je u neformalnom obliku uz prigodni skromni domjenak.

Dokumenti:
Financijski plan za 2020.g.
Financijsko poslovanje u 2019.g.
Izvještaj o radu u 2019.g.
Plan rada u 2020.g.
Zapisnik 2020

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.