Plenum 2.HKL sjever

02.07.2014.g. u Varaždinu održan je plenum klubova 2.HKLS. Plenumu je prethodio sastanak Natjecateljske komisije Regije sjever na kojem je usvojen kalendar natjecanja regije za sezonu 2014 / 2015 te su određena domaćinstva pojedinačnih i parovnih natjecanja na nivou regije. Dodijeljeni su i pehari najuspješnijim ekipama i igračima iz prošle sezone te su izvučeni startni brojevi za novu sezonu:

 1. KK “Sirela”, Bjelovar
 2. KK “Belina-Novska”, Novska
 3. KK “Zanatlija”, Kutina
 4. KK “Željezničar”, Čakovec
 5. KK “Željezničar”, Varaždin
 6. KK “Zabok”, Zabok
 7. ŠGKK “Zanatlija”, Sisak
 8. KK “Lepoglava”, Lepoglava
 9. ŠKK “Ciglenica”
 10. KK “Koprivnica”, Koprivnica
 11. KK “Cesta, Varaždin
 12. KK “Obrtnik”, Krapinske Toplice

Umjesto ekipe MIV iz Varaždina koja je odustala od natjecanja (gašenje kluba) te odustajanja Dubravčana i ekipe Prosvjetara ponudu su prihvatili dečki iz Beline, Novska kao drugoplasirani klub u 3.HKLS BJ-SK.

Ždrijeb je bio poludirigiran jer su četiri kluba imala unaprijed određene brojeve zbog nastupanja klubova u 1.HKL (Belina, Sirela, Zanatlija, Sisak i Koprivnica) dok su Cesta i Željezničar iz Varaždina te Zanatlija iz Kutine i Ciglenica morali imati kontra brojeve.

Ponovno je bilo prigovora na igranje nekih klubova petkom, što poprilično otežava dolazak na utakmice udaljenijim klubovima a nema neke stvarne osnove (zauzeće kuglane vikendom) ali i ovog puta sve je ostavljeno na međuklupski dogovor oko samih termina. Zanimljivo je da su klubovi koji igraju petkom domaćini na kuglanama u Varaždinu (5 klubova domaćina – 6.staza) i Zaboku (4.staze) dok se istovremeno u Novskoj smjestilo 9 klubova na 4.staze iz 4 različite lige te se igra samo vikendom. Nadamo se da će predstavnici navedenih klubova imati razumijevanja ukoliko dođe do eventualne nemogućnosti dolaska na utakmicu u radnom danu.

Raspored 2. HKLS

Inače, sezonu otvaramo gostovanjem (izletom) u Čakovec kod glavnog kandidata za prvaka ove sezone, ekipe Željezničara. Nakon toga smo “domaćini” Željezničaru iz susjednog Varaždina u utakmici u kojoj bi možda mogli i ravnopravno konkurirati za bodove. Raspored sam po sebi nam je potpuno nevažan jer nemamo neki preveliki imperativ ostajanja u ligi, naravno, to ne znači da se nećemo svim snagama potruditi da to i ostvarimo.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.