Oslabljeni u novu sezonu

U novoj sezoni (2011-2012)  u kojoj igramo u 3HKLS – zona BJ-SK krećemo dosta oslabljeni. Naime, dvojica igrača koji su prošle sezone sakupili 30 nastupa (zajedno) ove sezone vjerovatno neće nastupati. Paola (posao) i Ninoslava (faks) morat će zamjeniti Ivan, i Dejan koji se vrača u ekipu nakon prošle sezone u kojoj su ga mučile ozljede.  Dobra stvar je da ćemo domaće utakmice igrati na kuglani u Kutini, na kojoj i treniramo, tako da računamo na nešto više bodova iz domaćih utakmica. Cilj ove sezone ipak, (po meni),  nebude naslov prvaka i povratak u II ligu, već jedno od prva 3 mjesta.

Treninzi bi trebali početi ovaj tjedan po uobičajenom rasporedu (ponejeljak 19-21 i srijeda 18-20) na kuglani u Kutini.
Pošto je stanje na kuglani i dalje drastično loše (razbijene kugle, dotrajali čunjevi…) pokušati ćemo ishodovati nabavku barem novih kugli, pošto je cijena korištenja i dalje prevelika (40,00 kn po satu i stazi). A ovo su neke od mandatnih kazni koje klub mora platiti ukoliko glavni sudac ustanovi nedostatke kod istih:

[important]Neispravan rad automata:
1. prijestupne fotoćelije (po stazi)   – 200,00 kn
2. semafora (po semaforu)   – 200,00 kn
3. mjerači vremena (po mjeraču vremena)    –200,00 kn

Neispravno i nepripremljeno:
1 .staze (po stazi)    – 200,00 kn
2. zaletište (po zaletištu)   – 200,00 kn
3. čunjevi (po čunju)   – 200,00 kn[/important]

Što se tiće pravila, u odnosu na prošlu sezonu novo je uvođenje (ponovno) taktičkih izmjena, kao i promjena u članku 171. stavak prvi (pravila kuglanja na 9 čunjeva) tako da suci više nemaju obvezu kao do sada upozoravati sekundante, trenere ili igrače na moguće prekoračenje vremena od 12 minuta za odigravanje pojedinog seta, odnosno da je preostalo četiri ili manje minuta, a više od 10 hitaca. Sekundanti, treneri ili igrači su dužni sami pratiti tijek vremena igre svojih igrača.

U odnosu na prošlu sezonu, osim “Sirele” koja je prešla u viši rang natjecanja,  nema ekipe “Centar” iz Topuskog.

[notice]Raspored natjecanja[/notice]

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.