Nastup u 1.B HKLS u sezoni 2018/2019

Sukladno ostvarenom rezultatu u 2.HKLS protekle sezone te razvojem situacije u ostalim ligama HKS-a te odustajanjem od nastupa u 1.B HKLS u idućoj sezoni nekih klubova, ŠKK „Ciglenica“ je ponuđen nastup u IV. Stupnju natjecanja iduće sezone, odnosno u 1.B HKL sjever.

Nakon napravljenog rebalansa financijskog poslovanja kluba te međusobnog dogovora samih igrača na sastanku održanom 26.05.2018.g. jednoglasno je odlučeno da prihvatimo nastup u 1.B HKLS.

Naravno, to donosi i igranje domaćinskih utakmica na kuglani sa odgovarajućom licencom, što kuglana u ŠC Kutina ne zadovoljava. Štoviše, ocjena vodstva kluba je da i trenutna licenca koja ističe u rujnu ove godine neće biti obnovljena (nadamo se da nismo u pravu) što bi značilo da bi i utakmice 2.HKLS morali igrati negdje drugdje. Odluka za iduću sezonu je da pokušamo domaćinske utakmice odigravati na kuglani u Sisku, što je načelno i dogovoreno sa upravom ŠRC „Sisak“.

Cilj za iduću sezonu je definitivno borba za ostanak u ovom rangu, što će s obzirom na trenutni igrački kadar, konkurenciju i već mnogo puta spominjanu činjenicu o neefikasnosti treniranja na jednoj a igranja na drugoj kuglani biti iznimno teško za ostvariti. Svejedno, procjena vodstva kluba a i samih igrača je da nastupom u 1.B HKLS dobivamo i dodatno iskustvo igranja na novim kuglanama protiv nekih novih klubova te da dobrom pripremom i dodatnim podizanjem forme imamo šanse za ostanak u ovom rangu.

Sam nastup u ovom rangu donosi i obvezu obnavljanja juniorskog kadra što će zapravo biti poticaj da krenemo u tom smjeru jer posljednjih nekoliko godina nismo imali niti jedan nastup juniora ni kadeta.

Uglavnom, financijska konstrukcija je riješena do kraja ove godine a u idućoj se nadamo da će nas i lokalna sredina popratiti sa nešto skromnijim povećanjem financiranja. Na nama je „samo“ da damo sve od sebe i dodatnim angažmanom uspijemo opstati u ovom rangu natjecanja što bi bio najveći doseg kluba u svojoj povijesti.

Sastav lige:

Klub Kuglana
1. LEPOGLAVA Drava, Varaždin
2. ŽELJEZNIČAR, ČAKOVEC Mladost, Čakovec
3. OBRTNIK-TORBAR, ZAGREB Grmoščica, Zagreb
4. ZABOK Zivt, Zabok
5. NOVSKA Gradska, Novska
6. SIRELA, BJELOVAR Gradska, Bjelovar
7. SLAVONAC, BUKOVLJE Vijuš, Slavonski Brod
8. PODRAVKA, KOPRIVNICA Kuglana 2, Koprivnica
9. ĐURĐENOVAC Vijuš, Slavonski Brod
10. FORTUNA, ĐAKOVO Fortuna, Đakovo
11. PAKRAC Pakrac
12. CIGLENICA ŠRC “Sisak”, Sisak

 

Napisao: Luko Del Ponte

4 komentara na “Nastup u 1.B HKLS u sezoni 2018/2019”

 1. Ivan Pasanec

  Iskrene čestitke na prvoj pobjedi 1-HKLS protiv Sirele,čestitku upučujem i Deji na 588 srušenih čunjeva uz 8 ribica kao najboljem igraču susreta.Očekujem drgu pobjedu da se vidi da ovo nije slučajnost.Bravo dečki samo tako naprijed !!!!!!

  Odgovori
 2. Ivan Pasanec

  Prema mojoj želji ostvarena je i druga pobjeda,nek Torbari vide koja smo pobjednička škvadra.Iskrene čestitke na pobjedi,posebno Leonardu kao igraču susreta.Svaka Vam čast momci idemo dalje s pobjedničkim mentalitetom,tko nam kaj more,najbolji smo barem na startu.

  Odgovori
  • Luko Del Ponte

   Hvala na čestitkama i na pračenju rada i rezultata kluba. Idemo iz utakmice u utakmicu pa što bude. Ako izostanu daljnje ozljede može se puno …

   Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.