Najava sezone …

S obzirom na ispadanje iz 1B.HKLS prošle sezone, u sezoni 2019/2020 nastupamo u 2.Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever. Popis klubova je vidljiv u tablici, kao što je vidljivo i da su uz nas još dva kluba s kojima smo igrali prošle sezone u višem rangu (Sirela i Zabok). Uz njih tu je još i Zanatlija iz Siska te Obrtnik iz Oroslavja kao prvaci 3.HKLS. Ovako gledano liga je nešto jača u odnosu na prošlu sezonu ali je jako teško prognozirati naš plasman. Od borbe za ostanak do borbe za neka od prvih 3 mjesta.

Ono što je u ovom trenutku najbitnije je činjenica da su se planovi oko konačne obnove kuglane u ŠC Kutina podosta iskristalizirali i to do te mjere da smo prijavili kuglanu u Kutini kao domaćinsku. Očekivani rokovi završetka radova, koji u trenutku pisanja ovog teksta još nisu ni počeli, bi trebali bit sredinom listopada, što znači da u sezonu ulazimo bez adekvatnih priprema. Planiramo odigravati pripremne i prijateljske treninge i utakmice na kuglanama u Novskoj, Sisku i Ivanić-Gradu sve ovisno o dogovorima sa tamošnjim klubovima. Također, domaćinske utakmice u prvih nekoliko kola igramo u gostima (zamjena domaćinstva) te nam zapravo krajnji doseg ove sezone uvelike ovisi o tome kako odigramo u prvih 6-7 kola.

Nadamo se da neće biti nekih većih problema oko obnove kuglane u Kutini jer ukoliko se ista ne obnovi do kraja ove godine, predstoji nam (kao i ostalim klubovima koji su prijavili domaćinstvo) ozbiljan problem sa završetkom sezone. No, sudeći po ozbiljnosti koju je lokalna samouprava (Kutina) te novi ravnatelj ŠC „Kutina“  iskazala vezano uz rješavanje tog problema starog sada već 10 godina, jednostavno moramo biti optimistični.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.