Izborna skupština 2014.g.

Zapisnik

Sa izborne skupština  Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održane 02.03.2014.g. u Domu kulture u Ciglenici, s početkom u 10 sati

Skupštinu otvara predsjednik kluba Zdenko Dal Ponte. Pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: Josipa Miškovića, gradonačelnika Grada Popovače,  Željka Kasika, predsjednika ZSU i S Grada Popovače, Luku Del Ponte, predsjednika Županijskog kuglačkog saveza, Tomu Canjugu, predsjednika ŠKK “Zanatlija” iz Kutine.

Konstatira da Skupštini prisustvuje 24 članova kluba, što predstavlja natpolovičnu većinu članova kluba i da prema tome Skupština može raditi i punopravno odlučivati.

Predlaže slijedeći dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen:

1. Izbor radnog predsjedništva skupštine

2. Izvještaji o radu i aktivnostima za 2013.g., financijski izvještaj za 2013.g., plan rada i financijski plan za 2014.g., izvještaj nadzornog odbora za 2013.g.

3. Rasprava o izvještajima i usvajanje istih

4. Izmjene Statuta kluba

5. Razrješenje i izbor tijela  upravljanja kluba (predsjednik, dopredsjednik, tajnik, nadzorni odbor)

6. Informacija i dogovor o obilježavanju 50.godina djelovanja kluba

 

ad. 1) U radno predsjedništvo su jednoglasno izabrani Ivica Pasanec kao predsjedavajući Skupštine, Zdenko Dal Ponte i  Đuro Horvat kao članovi radnog predsjedništva i Luko Del Ponte kao zapisničar. Za ovjerovitelje zapisnika izabrani su Gabrijel Salvador i Ninoslav Gorički.

ad. 2) Izvještaje o radu i aktivnostima u 2013.g., planove rada za 2014.g., financijski izvještaj za 2013.g. te financijski plan za 2014.g. predstavio je Zdenko Dal Ponte. Izvještaj nadzornog odbora za 2013.g. predstavio je Zvonko Klenkar.

ad. 3) U raspravi su sudjelovali:

 • Zdenko Dal Ponte: zahvaljuje se predstavnicima Grada Popovače na uspješnoj suradnji i praćenju rada kluba te posebno na inicijativi i zalaganju oko obnove kuglane u ŠC Kutina.
 • Gabrijel Salvador: koji izražava frustraciju svih igrača oko problema s obnovom kuglane u Kutini te konstatira stagnaciju i nenapredovanje u rezultatima zbog istog.
 • Ivica Pasanec: pohvaljuje ostvarene rezultate, te napominje da su isti jako dobri s obzirom na navedeno stanje.
 • Željko Kasik: pozdravlja sve prisutne u ime ZSUIS Grada Popovače, pohvaljuje ostvarene rezultate, napominje da su financijski problemi prisutni i u drugim sportovima ali da će ZSUIS Grada Popovače i dalje popratiti rad ŠKK “Ciglenica” u skladu s financijskim mogućnostima.
 • Tomo Canjuga: pozdravlja sve prisutne i čestita na ostvarenim rezultatima, napominje da je i KK “Zanatlija” iz Kutine u teškim financijskim problemima te da isto moraju domaće utakmice igrati izvan Kutine, posebno napominje i činjenicu da u Kutini gotovo nema mlađih uzrasta.
 • Luko Del Ponte: pozdravlja sve prisutne ispred Športskog županijskog kuglačkog saveza SMŽ te ispričava nedolazak tajnika g.Gilipovića koji je sa juniorskom ekipom svog kluba na ekipnom prvenstvu RH u Splitu, te napominje da je problem s mlađim uzrastima prisutan u Kutini, ali da je stanje u Sisku i pogotovo Novskoj dosta bolje te napominje da većina kuglačkih klubova u SMŽ ima određenih financijskih problema
 • Josip Mišković:  pozdravlja sve prisutne ispred Grada Popovače, čestita na postignutim športskim rezultatima i na radu kluba, čestita i na 50 godina djelovanja te napominje važnost zdravog športskog kolektiva u jednom malom selu, objašnjava i probleme koji su nastali oko obnove kuglane u Kutini zbog loše financijske situacije u Gradu Kutini te dodaje kako Grad Popovača nema daljnjih kontakata iz Grada Kutine od poništenja natječaja, isto tako dodaje da je Grad Popovača i dalje spreman na takav oblik suradnje, pozdravlja i obilježavanje obljetnice postojanja kluba te ističe važnost promocije kako samog sela Ciglenica tako i Grada Popovače kroz šport.

Svi izvještaji i planovi su jednoglasno usvojeni nakon rasprave.

ad. 4) Jednoglasno su usvojene i promjene Statuta kluba u svim člancima gdje se spominje Općina Popovača, što se mijenja i sada glasi Grad Popovača.

ad. 5) Razrješuju se svi predstavnici prijašnjih organa upravljanja kluba (predsjednik, dopredsjednik, tajnik, i nadzorni odbor) jednoglasnom odlukom.

Predložen je novi mandat svim članovima tijela upravljanja u istom sastavu što je jednoglasno prihvaćeno, tako da su ponovno izabrani:

 • Zdenko Dal Ponte kao predsjednik,
 • Đuro Horvat kao dopredsjednik,
 • Josip Del Ponte kao tajnik,
 • Nadzorni odbor:
  • Zvonko Klenkar – predsjednik
  • Antun Pitiko – član
  • Luko Del Ponte – član
  • Predstavnik kluba u ZSUIS Grada Popovače je Ivica Pasanec.

ad. 6) Zdenko Dal Ponte ukratko upoznaje nazočne o povijesti kluba i kuglanja u Ciglenici koje seže i davno prije 1964.g. ali od te godine klub aktivno djeluje na svojoj jednostaznoj kuglani a od 1982.g. i na kuglani u Kutini. Najavljuje da će  plan obilježavanja obljetnice 50.godina postojanja kluba biti skroman i u skladu s financijskim mogućnostima te da će se u tu svrhu izraditi poseban financijski plan. Termin obilježavanja je lipanj.

 

 

Ovjerovitelji zapisnika:                                                                                                                                       Predsjednik:

Gabrijel Salvador                                                                                                                                         Zdenko Dal Ponte

Ninoslav Gorički

Izvještaj o radu za 2013.g.

Plan rada i aktivnosti u 2014.g.

Financijski izvještaj za 2013.g.

Plan financijskog poslovanja u 2014.g.

Specifikacija troškova za 2013.g.

Prijepis zapisnika sa skupštine 2014.g.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.