Izborna sjednica Skupštine kluba

ZAPISNIK
Sa izborne sjednice Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održane 29. siječnja 2023.godine u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 11 sati.

 

ad 1.) Skupštinu otvara predsjednik kluba Ivan Pasanec koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: savjetnicu za odnose s javnošću Grada Popovače gđu, Vanju Šošić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače g. Sašu Jagarčeca i dogradonačelnika Grada Popovače i predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače g. Lovru Miklaužića

Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Ivan Pasanec, Đuro Horvat i Luko Del Ponte, zapisničar Luko Del Ponte te Adriano De Bona i Vedran Bohatka kao ovjerovitelji zapisnika.

ad 2.) Verifikacijska komisija u sastavu Ninoslav Gorički kao predsjednik te Saša Dal Ponte i Gabrijel Salvador kao članovi konstatirali su da je od 36 članova kluba s pravom glasa prisutno 19 članova što je natpolovična većina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvaćeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.

ad 3.) Predloženi dnevni red:

 1. Otvaranje skupštine te izbor radnog predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) i verifikacijske komisije (3 člana)
 2. Izvješće verifikacijske komisije
 3. Usvajanje dnevnog reda
 4. Podnošenje izvještaja o radu u 2022.g.:
  a.  Izvještaj o radu i aktivnostima u 2022.g.
  b.  Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2022.g.
 5. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih
 6. Razrješenje i izbor tijela upravljanja kluba (predsjednik, dopredsjednik, tajnik)
 7. Donošenje odluke o visini članarine za 2023.g.
 8. Donošenje odluke o blagajničkom maksimumu
 9. Prijedlog rada u 2023.g.:
  1. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2023.g.
  2. Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2023.g.
 10. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
 11. Pozdravna riječ gostiju
 12. Razno

je jednoglasno prihvaćen bez primjedbi.

ad 4.) Predsjednik kluba, Ivan Pasanec je u uvodnoj riječi predstavio rad kluba te iznio probleme s kojima se klub susreće te posebno istaknuo uspjehe kluba posebno naglašavajući velike troškove korištenja kuglane u Kutini. Apelirajući na predstavnike ZSU Grada da kvalitetnije poprate rad udruge posebice naglašavajući transparentnost u radu.
Izvještaj o radu kluba u 2022.g. je pročitao Luko Del Ponte, tajnik. Financijski izvještaj za 2022.g. pročitao je Ivan Pasanec, predsjednik kluba. Izvještaj o radu i financijski izvještaj su priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 5.) U raspravi su sudjelovali:

 • Zdenko Dal Ponte koji pozdravlja sve prisutne. Izjavljuje da je presretan što imamo igrače koji su privrženi klubu, kako ovi koji su iz samog sela tako i ostali koji su izvan sela. Napominje kako u cijeloj povijesti kluba niti jedan igrač nikada nije dobio financijsku naknadu na račun igranja, naglašavajući čisti sportski amaterizam u igračkom angažmanu. Izjavljuje kako mu nije jasan razlog velike cijene najma kuglane u Športskom centru u Kutini što stvara ogromne troškove koje klub snosi samo kako bi bio aktivan. Obrazlaže slabije rezultate činjenicom da smo ostali bez nekoliko igrača zbog ozljeda. Na kraju zahvaljuje Gradu Popovači na angažmanu oko obnove boćane u selu koja klubu višestruko koristi i kao rekreacija članova ali i kao priprema za novu sezonu.

Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 6.) Razriješuju se svi predstavnici tijela upravljanja kluba, predsjednik, dopredsjednik, tajnik i blagajnik. Luko Del Ponte koristi priliku da zahvali svim članovima kluba na pomoći i suradnji vezano uz organizaciju rada kluba tako i na pomoći oko rada s podmladkom. Prijedlog tajnika kluba je da isto vodstvo ostane i u slijedećem mandatu što je jednoglasno prihvaćeno. Novo vodstvo kluba je u sastavu:

 • Ivan Pasanec kao predsjednik
 • Đuro Horvat kao dopredsjednik
 • Luko Del Ponte kao tajnik i blagajnik kluba

ad 7.) Tajnik kluba predlaže da visina članarine bude 2€ za podupirajuće članove a 5€ za redovne člnaove. Uz napomenu da maloljetni članovi ne plačaju članarinu. Predsjednik kluba predlaže da visina bude ista za podupirajuće i redovne članove u visini od 5€, što je jednoglasno prihvačeno. Odluka o visini članarine u 2023.g. je prilog zapisniku.

ad 8.) Tajnik kluba objašnjava obvezu donošenje odluke o blagajničkom maksimumu zbog uvođenja Eura kao nove valute te predlaže da blagajnički maksimum bude 1.000,00 € što je jednoglasno prihvačeno. Odluka o blagajničkom maksimumu je prilog ovom zapisniku.

Ad 9.) g. Ivan Pasanec iznosi Plan rada i aktivnosti kluba u 2023.g. a Luko Del Ponte Plan financijskog poslovanja u 2023.g.

ad 10.) Rasprave nije bilo.

Svi izvještaju su nakon rasprave jednoglasno usvojeni od strane članova kluba

ad 11.)

 • Lovro Miklaužić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače i dogradonačelnik Grada Popovače; pozdravlja sve prisutne te se ispričava što nas nitko nije pozvao na prijem kod Gradonačelnika povodom osvajanja 2.HKL prošle sezone te nam čestita na ostvarenim rezultatima. Izjavljuje kako je dosta teško sredstva dobivena u Zajednici rasporediti na sve udruge u Gradu. Čestita i na radu s mladim igračima što je prilika za dobivanje dodatnih sredstava. Najavljuje kako su predstavnici Grada Popovače spremni doći i popratiti otvaranje uređenog boćališta kroz međusobno natjecanje s igračima iz kluba. Obećava i dalje popratiti rad kluba ovisno o raspoloživim sredstvima.
 • Saša Jagarčec, predsjednik gradskog vijeća Grada Popovače, pozdravlja sve prisutne i čestita na rezultatima te izjavljuje kako intezivno treniraju za predstojeći susret.

ad 12.) Zdenko Dal Ponte,  kao najstariji član natjecateljske ekipe uručuje g. Lovri Miklaužiću poklon u vidu fotografije ekipe koja je osvojila 2.HKLS u sezoni 2021/2022.

Sjednica je završila u 12:30.

Dokumenti:

Izvještaj o radu u 2022.g.
Financijski izvještaj za 2022.g.
Plan rada i aktivnosti u 2023.g.
Financijski plan za 2023.g.
Odluka o visini članarine za 2023.g.
Odluka o blagajničkom maksimumu
Prijepis zapisnika sa skupštine 29.01.2023.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.