Godišnja skupština

ZAPISNIK
Sa redovne godišnje Skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” Ciglenica koja je održana 07. veljače 2016.g. u Društvenom domu u Ciglenici s početkom u 11 sati.

ad 1.) Skupštinu otvara predsjednik kluba Zdenko Dal Ponte koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: Josipa Miškovća, gradonačelnika Grada Popovače, Željka Kasika, predsjednika ZSU Grada Popovače, Ivicu Kesera, tajnika ZSU Grada Popovače i Tomu Canjugu, predsjednika KK “Zanatlija” iz Kutine.
Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Zdenko Dal Ponte, Đuro Horvat i Luko Del Ponte, zapisničar Luko Del Ponte te Leonardo Horvat i Robert De Villa kao ovjerovitelji zapisnika.
Verifikacijska komisija u sastavu Ninoslav Gorički kao predsjednik te Paolo Del Ponte i Davor Ortolan kao članovi konstatirali su da je od 34 članova kluba prisutno 23 članova što je natpolovična većina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvaćeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.
ad 2.) Predloženi Dnevni red:

 1. Otvaranje Skupštine te izbor radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelje zapisnika i verifikacijsku komisiju
 2. Usvajanje dnevnog reda
 3. Podnošenje izvještaja o radu u 2015.g.:
  1. Izvještaj o radu i aktivnostima u 2015.g.
  2. Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2015.g.
 4. Rasprava o izvještajima i usvajanje istih
 5. Donošenje odluke o visini članarine za 2016.g.
 6. Prijedlog rada u 2016.g.:
  1. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2016.g.
  2. Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2016.g.
 7. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
 8. Pozdravna riječ gostiju
 9. Razno

je jednoglasno prihvaćen bez primjedbi.

ad 3.) Izvještaj o radu i aktivnostima kluba u 2015.g. pročitao je predsjednik kluba Zdenko Dal Ponte, Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2015.g. podnio je tajnik Luko Del Ponte. Izvještaj o radu i aktivnostima kao i izvještaj o financijskom poslovanju priloženi su uz ovaj zapisnik.

ad 4.) U raspravi su sudjelovali:

Zdenko Dal Ponte – Obavještava članove kluba o reagiranju predsjednika kluba na tematiku obnove kuglane u ŠC Kutina dopisom prema Gradonačelniku Grada Kutine, g. Andriji Rudiću, te o odgovoru ravnatelja ŠC Kutina g. Marcela Vučetića. Također upoznaje članove kluba da je o navedenoj prepisci obaviješten i Gradonačelnik Grada Popovače g. Josip Mišković. Navodi da su razlozi ovog reagiranja i natpisi u lokalnim medijima vezano uz kuglanu ŠC Kutina.
Mato Jakovljević – Daje kratak osvrt na igranje 2.HKLS u Novskoj te objašnjava svoje viđenje loših rezultata u proljeću te obavještava članove kluba i goste o problematici održavanja kuglane u ŠC Kutina te odnosima s tom ustanovom.
Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno.

ad 5.) Prijedlog predsjednika i tajnika da visina članarine ostane na prošlogodišnjem iznosu je prihvaćen jednoglasno bez rasprave.

ad 6.) Predsjednik kluba pročitao je prijedlog plana rada u 2016.g., tajnik je iznio prijedlog financijskog plana za 2016.g.

ad 7.) Plan rada i aktivnosti kluba za 2016.g. i Plan financijskog poslovanja kluba u 2016.g. prihvaćeni su jednoglasno bez rasprave.

ad 8.)
Tomo Canjuga, predsjednik KK “Zanatlija”, Kutina, pozdravlja sve prisutne te izjavljuje da se nada da ćemo u idućoj sezoni nastupati zajedno u 2.HKLS te ukratko objašnjava i plan reorganizacije sustava natjecanja u RH. Također, ponovno poziva članove kluba da slobodno koriste termine treninga koje ima KK “Zanatlija” Kutina na kuglani ŠC Kutina.

Željko Kasik, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, pozdravlja sve prisutne te čestita na rezultatima, kako na lošima tako i na dobrima. Pohvaljuje rad kluba koji je ozbiljan kao i odnos sa ZSU Grada Popovače.

Josip Mišković, Gradonačelnik Grada Popovače, pozdravlja sve prisutne ispred Grada Popovače. Pohvaljuje djelovanje sportske udruge u malom mjestu kao i zalaganje sumještana oko aktivnosti kluba. Izjavljuje da uz sportska htijenja treba biti i realan te sagledati te uzeti u obzir i financiranje koje je problematično svugdje ali i da će Grad Popovača osigurati razinu financiranja u sport jer smatra da je to opravdano dugoročno ulaganje. Ističe da je obveza ŠC Kutina ispunjavati sve uvjete za održavanje treninga i natjecanja posebice stoga što klub uredno podmiruje svoje obveze prema ŠC Kutina, također, napominje da su financijski problemi prisutni i u Gradu Kutini te da i to treba uzeti u obzir, stoga i pohvaljuje korektne odnose s kuglačima iz Kutine. Što se tiće obnove prostora bivše kuglane izjavljuje da su u proračunu predviđena sredstva za to, te da će se ići u realizaciju tog projekta.

ad 9.) Pošto nije bilo zainteresiranih za daljnju raspravu druženje članova kluba i gostiju nastavljeno je u neformalnom obliku uz prigodni skromni domjenak.

Izvještaj o radu u 2015.
Financijski izvještaj za 2015.
Specifikacija financijskog izvještaja za 2015.

Plan rada u 2016.
Financijski plan za 2016.
Specifikacija financijskog plana za 2016.

Zapisnik2016

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.