Godišnja skupština kluba

Skupštinu je otvorio predsjednik  kluba Zdenko Dal  Ponte, koji utvrđuje da Skupštini prisustvuje 28 članova kluba, što je dovoljno da Skupština može pravovaljano odlučivati.

Nakon uvodnog pozdravljanja svih prisutnih članova kluba i gostiju:
Dragana Šarčevića, zamjenika načelnika općine Popovača,
Ivicu Pasanca, predsjednika Vijeća općine Popovača i MO Ciglenica,
Maria Gospočića, tajnika Zajednice udruga i športskih saveza općine Popovača,
Gorana Filipovića iz Š.K.K. “Obrtnik” iz Novske
Tomu Canjugu iz Š.K.K. “Zanatlija” iz Kutine,
te gospođicu Sandru Horvat, zaduženu za informiranje i medije u općini Popovača.

predlaže slijedeći Dnevni red Skupštine:
1. Izbor radnih tijela Skupštine
2. Izbor dva ovjerovitelja zapisnika
3. Izvještaj o radu i aktivnostima kluba u 2010. godini
Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2010. godini
Izvještaj Nadzornog odbora  kluba za 2010. godinu
4. Prijedlog Plana rada za 2011. godinu
Prijedlog Plana financijskog poslovanja kluba u 2011. godini
5. Rasprava o Izvještajima i Planovima
6. Usvajanje Izvještaja i Planova
7. Razno
koji je  je jednoglasno usvojen.

ad. 1. Na prijedlog predsjednika kluba, a pošto nije bilo drugih prijedloga, u Radno predsjedništvo Skupštine izabrani su jednoglasno:
Zdenko Dal Ponte za predsjedavajućeg
Đuro Horvat za člana i
Josip Del Ponte za zapisničara.

ad. 2. Na prijedlog predsjedavajućeg za ovjerovitelje zapisnika Skupštine jednoglasno su izabrani Luko Del Ponte i Gabrijel Salvador.

ad. 5. Tijek rasprave:

Zdenko Dal Ponte naglašava da je klub radio isključivo na amaterskoj bazi, uz mnogo odricanja pojedinaca i nije isplaćena niti jedna lipa kao nagrada niti jednom igraču. Sredstva koja su nedostajala za redovni pogon natjecanja namicala su se sponzorstvima, donacijama, dobrovoljnim prilozima ili vlastitim sredstvima igrača. Misli da je glavni uzrok slabijeg učinka ekipe u ovoj sezoni to što treniramo na jednoj a natječemo se na drugoj kuglani, a to u kuglanju ne ide. Boji se da će tako ostati i ubuduće, jer u Kutini nema interesa, osim kuglača, da se kuglana osposobi za ispunjavanje uvjeta takmičenja u 2. ligi, a u Novskoj i dalje neće biti slobodnih termina za treninge. Ako se ispadne iz lige, klub se nikako ne smije ugasiti, jer je po prosjeku godina igrača najmlađa ekipa u ligi. Zato zahvaljuje općini Popovača na pomoći i podršci i nada se da će tako ostati i dalje.
Tomo Canjuga pozdravlja Skupštinu u ime Š.K.K.”Zanatlija” iz Kutine. I njih muče isti problemi s kuglanom, ali po zadnjim informacijama kuglana nije u planu obnove, jer ima drugih “prioriteta”, a nema dovoljno novaca, pošto je namjera vladajućih da se ide u kompletnu obnovu kuglane. I ostali je sport u Kutini pao na niske grane, ali nitko kao mi ne mora trenirati i igrati utakmice u susjednom gradu.
Đuro Horvat se čudi da u Kutini ima tako malo interesa za kuglanje, koje je sa desetak klubova od prije 30 godina u Kutini sada spalo na samo dva.
Fric Poleto smatra da ako treba financijski pomoći, treba uvesti veću članarinu i treba tražiti od podupirajućih članova i rekreativaca da pomognu koliko mogu.
Mario Gospočić pozdravlja prisutne u ime Zajednice ŠUS općine Popovača. Čestita ljudima koji su radili na materijalima i pripremi Skupštine. Ne možemo tražiti od igrača da plaćaju još i članarinu, kad već i onako troše svoja sredstva za rad kluba. Zato ćemo nastojati da se sredstva koja se preko Udruge  dijele klubovima iz proračuna ne smanjuju, kao što se radi drugdje. Poznat nam je problem s kuglanom, pa će se nastojati i dodatno pomoći. Športski rezultati su takvi kakvi jesu, ali je vidljivo da su članovi kluba puno radili i na tome im treba čestitati.
Dragan Šarčević pozdravlja Skupštinu i u ime Načelnika općine. Također pohvaljuje prikazanu djelatnost i čestita na rezultatima, tim više što su postignuti ” u gostima”. Općina Popovača će i dalje nastojati podupirati rad svih klubova s istim sredstvima. Pokušat ćemo rebalansom namaknuti i dodatna sredstva da klubovima koliko toliko olakšamo rad. Želi klubu ostanak u ligi, ali ako se dogodi i niži rang takmičenja, morate raditi i dalje na vašu dobrobit, na dobrobit sela i općine i imat ćete našu podršku.
Goran Filipović pozdravlja Skupštinu u ime Š.K.K. “Obrtnik” iz Novske. Ističe da su mu dobro poznati problemi kluba i ističe da će oni i dalje pomagati klub koliko budu mogli, jer svojim radom i ponašanjem to zaslužujemo.
Ivica Pasanec pozdravlja Skupštinu u ime Vijeća općine Popovača i MO Ciglenica. Posebno mu je drago i ponosan je što živi i radi u sredini koja zna cijeniti svaku uloženu kunu. Želi klubu ostanak u 2. ligi, a ako se ispadne klub mora dalje raditi zbog mladih u selu. Napominje da je bilo kontakata sa gradom Kutina oko uređenja kuglane, da je bilo volje i za financiranjem dijela troškova, ali se ništa konkretno nije realiziralo. Ako će se obnoviti akcija oko uređenja kuglane mi ćemo biti voljni pomoći u našim mogućnostima. Pohvaljuje klub zbog dobrih odnosa s drugim klubovima i dalje želi dobar rezultat i opstanak u ligi.
Josip Del Ponte pokušava objasniti slabiju poziciju na tablici bolešću pola ekipe na početku takmičenja, kada su izgubljeni bitni bodovi zbog nekompletnosti sastava. Glavni uzrok slabijih rezultata vidi u treniranje na jednoj, a natjecanje na drugoj kuglani, što nigdje nitko nije prisiljen raditi u ovoj ligi. Pohvaljuje i zahvaljuje svima u općini Popovača što od početka prati i financijski podržava rad kluba, jer bez te pomoći klub ne bi mogao opstati. Nada se da će tako ostati i dalje.

ad. 6. Svi Izvještaji za 2010. godinu i svi Planovi za 2011. godinu usvojeni su jednoglasnom odlukom Skupštine.
ad. 7. Nastavilo se sa raznim neformalnim razgovorima uz domijenak.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.