Godišnja skupština kluba

ZAPISNIK
Sa redovne skupštine Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica” održana 08. veljače 2015.godine u Domu kulture u Ciglenici s početkom u 11 sati.

ad 1.) Skupštinu otvara Ivica Pasanec koji pozdravlja sve prisutne članove kluba i goste: Josipa Miškovća, gradonačelnika Grada Popovače, Željka Kasika, predsjednika ZSUiS Grada Popovače i Tomu Canjugu, predsjednika KK “Zanatlija” iz Kutine.
Jednoglasno je izabrano radno predsjedništvu u sastavu: Ivica Pasanec, Đuro Horvat i Ninoslav Gorički, zapisničar Luko Del Ponte te Zvonko Klenkar i Paolo Del Ponte kao ovjerovitelji zapisnika.
Verifikacijska komisija u sastavu Robert De Villa kao predsjednik te Ninoslav Gorički i Paolo Del Ponte kao članovi konstatirali su da je od 37 članova kluba prisutan 21 član što je natpolovična večina te skupština može donositi pravovaljane odluke. Izvješće komisije za verifikaciju je prihvačeno jednoglasno te je priloženo uz ovaj zapisnik.

ad 2.) Predloženi dnevni red:
1. Otvaranje skupštine te izbor radnog predsjedništva (3 člana), zapisničara i ovjerovitelja zapisnika (2 člana) te
utvrđivanje kvoruma od strane verifikacijske komisije.
2. Usvajanje dnevnog reda
3. Podnošenje izvještaja o radu u 2014.g.:
a. Izvještaj o radu i aktivnostima u 2014.g.
b. Izvještaj o financijskom poslovanju kluba u 2014.g.
c. Izvještaj Nadzornog odbora za 2014.g.
4. Rasprava o izvještajima te usvajanje istih
5. Donošenje novog Statuta kluba te potrebnih odluka:
a. Odluka o blagajničkom maksimumu
b. Odluka o visini članarine
c. Odluka o gašenju Nadzornog odbora i razriješavanje dužnosti članova Nadzornog odbora
6. Izbor tajnika, blagajnika i likvidatora
7. Prijedlog rada u 2015.g.:
a. Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2015.g.
b. Prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2015.g.
8. Rasprava o prijedlozima planova i usvajanje istih
9. Pozdravna riječ gostiju
10. Razno
je jednoglasno prihvačen bez primjedbi.

ad 3.) Izvještaj o radu kluba u 2014.g. je zbog izostanka predsjednika kluba, Zdenka Dal Ponte, pročitao Luko Del Ponte kao i financijski izvještaj za 2014.g. Izvještaj Nadzornog odbora je pročitao Zvonko Klenkar, predjsednik Nadzornog odbora. Izvještaj o radu, financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora su priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 4.) U raspravi je sudjelovao samo g. Mato Jakovljević koji je pokušao objasniti razloge jako slabih rezultata u jesenskom dijelu natjecanja gostima skupštine koji možda nisu detaljnije upoznati s istima. Navodi da je glavni razlog slabih rezultata nemogučnost treniranja na kuglani na kojoj se igraju domaćinske utakmice što je veliki hendikep u kuglanju.
Svi izvještaju su jednoglasno usvojeni od strane članova kluba.

ad 5.) Novi statut kluba te razloge njegovog donošenja je predstavio Luko Del Ponte koji navodi da je novi Statut kluba usklađen s Zakonom o Udrugama koji je stupio na snagu 01.10.2014.g. Upoznaje članove Skupštine o novinama u Statutu, obveznost imenovanja likvidatora, itd.
ad 5. a) Odluka o blagajničkom maksimumu je jednostavno odluka koju klub mora imati zbog financijskog poslovanja kluba.
ad 5. b) Luko Del Ponte objasnio je i odluku o visini članarine koja je simbolična ali je obveza kluba prikupljati istu.
ad 5. c) Objašnjava razloge gašenja Nadzornog odbora, naime po novom Statutu ulogu Nadzornog odbora obavlja svaki član kluba.
Novi Statut kluba kao i sve predložene odluke su jednoglasno usvojene.

ad 6.) Za tajnika i blagajnika predložen je od strane radnog predsjedništva Luko Del Ponte koji je već i ranije preuzeo tu ulogu zbog smrti tajnika izabranog na izbornoj skupštini, Josipa Del Ponta.
Jednoglasnom odlukom je za tajnika i blagajnika izabran Luko Del Ponte.
Za likvidatora je predložen i jednoglasnom odlukom izabran Ninoslav Gorički.

ad 7.) Prijedlog plana rada i aktivnosti kluba u 2015.g. te prijedlog financijskog poslovanja kluba u 2015.g. je predstavio Luko Del Ponte te su isti priloženi uz ovaj zapisnik.

ad 8.) Za raspravu o prijedlozima planova se nitko nije javio te su prijedlozi plana rada i aktivnosti kao i prijedlog financijskog poslovanja kluba jednoglasno usvojeni.

ad 9.)
Željko Kasik , predsjednik ZSUiS Grada Popovače pozdravlja sve okupljene te izražava sućut zbog smrti tajnika, Josipa Del Ponte te je zaželio što brži oporavak predjsedniku kluba Zdenku Dal Ponte. Pohvaljuje dobru suradnju između Zajednice sportskih udruga i saveza Grada Popovače i Športskog kuglačkog kluba “Ciglenica”. Konstatira da nažalost još neki sportski klubovi na području Grada Popovače imaju sličan problem s nedostatkom adekvatnog prostora za svoje aktivnosti i rad. Čestita na postignutim rezultatima te je zaželio što bolje rezultate u budučnosti u skladu s mogučnostima.
Tomo Canjuga , predsjednik KK “Zanatlija” iz Kutine također pozdravlja sve prisutne te konstatira da je i u Gradu Kutini problem kako s neadekvatnom kuglanom tako i s pomlađivanjem igračkog kadra. Poziva članove ŠKK “Ciglenica” da koriste i termine KK “Zanatlija” za treninge kada je to moguće a pogotovo izvan natjecateljske sezone.
Josip Mišković , gradonačelnik Grada Popovače pozdravlja sve nazočne. Izjavljuje da shvaća probleme malih klubova i udruga te izražava žaljenje što nije realiziran projekt obnove kuglane u Športskom centru u Kutini jer je Grad Popovača bio spreman ući u zajedničku realizaciju tog projekta zajedno sa Gradom Kutinom. Nada se da će Grad Kutina pronaći volje, želje i sredstva da se taj projekt realizira. Obečaje da će Grad Popovača i dalje jednako kvalitetno pratiti rad kluba. Pohvaljuje inicijativu i kolegijalnost KK “Zanatlije” iz Kutine. Najavljuje realizaciju obnove prostorija uz Dom kulture u Ciglenici koje bi klub mogao koristiti za rekreaciju stolnim tenisom kao i ostali mještani. Predlaže i poziva na korištenje buduće nove sportske dvorane koja se gradi uz novu osnovnu školu u Popovači. Poziva vodstvo kluba i mještane da ne odustaju od rada i podupiranja kluba te naglašava važnost ovakvog okupljanja građana posebice u malim sredinama te obečaje i daljnje kvalitetno pračenje rada kluba kao i
do sada u skladu s mogučnostima Grada Popovače.

ad 10.) Pošto nije bilo zainteresiranih za daljnju raspravu druženje članova kluba i gostiju nastavljeno je u neformalnom obliku uz prigodni skromni domjenak.

 

Izvjestaj o radu i aktivnosti u 2014
Izvještaj o finanancijskom poslovanju u 2014
Odluka o blagajnickom maximumu
Odluka o gasenju NO
Odluka o visini clanarine 2015
Plan financijskog poslovanja u 2015
Plan rada i aktivnosti u 2015
Specifikacija troskova za 2014
Specifikacija troskova za 2015
Izvještaj Nadzornog odbora za 2014.g.
Zapisnik sa skupstine 08022015

skupstina2_2015

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.