8.kolo 2.HKL sjever

KK “MIV”, Varaždin – KK “Ciglenica” 7-1 (17-7)(3283-3159)

Mario Bunić – Luko Del Ponte 0-1 (1-3)(512-555); Dragan Božić – Saša Dal Ponte 1-0 (2-2)(554-547); Miroslav Vrbanić – Zvonko Klenkar 1-0 (3-1)(525-514); Branko Marković – Zdenko Dal Ponte 1-0 (3-1)(564-521); Mladen Jelenečki – Paolo Del Ponte 1-0 (4-0)(544-498); Stanko Dugi – Ninoslav Gorički 1-0 (4-0)(584-524)

Ponovno poraz u Varaždinu te ponovno imamo igrača koji je ispod 500 čunjeva. Ovaj put je to bio najbolji pojedinac iz prošle dvije utakmice, Paolo. Iako smo igrali bez standardnog Gabrijela, koji je bio žrtva zanimljivog termina igranja ove utakmice, ponovno smo propustili šansu da šokiramo i iznenadimo domaćine u prvom dijelu utakmice. Zahvaljujući manjku koncentracije u odlučujućim hicima kod nas te upravo suprotnom kod domaćina, nismo uspjeli povesti sa 3-0. Saša i Zvonko su imali sasvim lijepe prilike da osvoje poene ali domaćini su bolji kada se lomilo. Prvo poluvrijeme je završilo sa 2-1 i 25 čunjeva minusa za domaće. U nastavku prava demonstracija sile na strani domaćina i demonstracija sveopće nemoći na strani gostiju. Zdenko u prvih 60 jako loš, tek se u nastavku budi ali zaostatak je bio prevelik te je Marković mogao mirno igrati. Ninoslav koji je bio najraspoloženiji u drugom dijelu imao je priliku da malo obuzda Stanka ali propušta uz nekoliko promašaja zaredom, nakon toga se Dugi odlijepio i odigrao izvrsnih 584. Paolo gubi prva dva seta za par čunjeva, ali u nastavku jednostavno ne uspijeva ništa pogoditi (osim dureva u pune) te gosti dolaze do uvjerljive pobjede iako niti oni nisu igrali u najboljem sastavu (fali Silić).

Još više od ovog poraza treba nas zabrinjavati potpuna nemoć u pokušajima da doguramo do 3200 čunjeva ove sezone. Kako u Novskoj tako i na ostalim kuglanama uvijek imamo barem jednog pojedinca koji ne može prebaciti 500 čunjeva, dok ostatak jednostavno nema tu igru da takve kikseve pokrije.

Slijedeći vikend je stanka od ligaških natjecanja te se igra pojedinačno prvenstvo Regije Sjever. Od naših igrača nastup je izborio samo Saša, ali po svemu sudeći nastupiti će još dvojica igrača (Zvonko i Paolo) zbog odustajanja trojice natjecatelja iz “Zanatlije”, Sisak te još nekih koji su bili ispred njih u poretku na županijskom prvenstvu.

Nakon toga nas čeka kutinski derbi u Novskoj koji ćemo po prikazanoj igri obje ekipe jako teško dobiti, ali “kugle su okrugle” , što se već nekoliko puta pokazalo u ovoj sezoni.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.