22.kolo 2.HKL sjever

KK “Obrtnik”, Krapinske Toplice – KK “Ciglenica” 7-1 (13-11)(3345-3289)

Josip Kruljec+Jurica Hajsek – Luko Del Ponte 0-1 (0-4)(271+234-620); Duško Medić – Ninoslav Gorički 1-0 (3-1)(595-531); Denis Brodar – Ivan Jakovljević 1-0 (2-2)(562-555); Bruno Milički – Zdenko Dal Ponte 1-0 (3-1)(580-519); Stjepan Bukaić – Paolo Del Ponte 1-0 (3-1)(556-525); Stjepan Latin – Saša Dal Ponte 1-0 (2-2)(547-539)

Sezonu smo završili kako smo i započeli, na istom mjestu, u Zaboku, porazom. Domaćini su odigrali vrlo dobro, s više raspoloženih igrača na velikim rezultatima te zasluženo uzeli bodove. Ipak, ovaj “derby” začelja nije imao nikakvog učinka na krajnji poredak na tablici. Domaćini čekaju ishod kvalifikacija za 1.HKL te ako Bjelovar uđe u 1.ligu oni ostaju, u suprotnom slijedi im naša sudbina povratka u niži rang, odnosno 3.HKLS.

Započeli smo dosta dobro te da je Nino odigrao još koju stazu na 160 poveli bi s još većom razlikom. Ovako je bilo 1-1 i 51 čunj prednosti za nas. Drugi par u kojem igraju Ivan i Zdenko u prvih 60 hitaca gube svu razliku, nakon toga Ivan se uspijeva prilagoditi kuglani te odigrava drugih 60 hitaca puno bolje, te u jednom trenutku čak i dolazi u priliku da osvoji poen, ali onako kako je prošlo kolo dobio tako ovo kolo gubi poen na “cigleničkoj” poziciji koju ne uspijeva pogoditi. Zdenko je cijelu utakmicu igrao dosta loše te je osvajanje jednog seta protiv odličnog Miličkog zapravo bio krajnji doseg ovog puta. U zadnjem paru Paolo i Saša ulaze s minusom od 3-1 i samo 17 čunjeva prednosti. Paolo a i Saša ulaze dosta opušteno, te zadnje hice ove sezone odigravaju na “autopilotu” što je za iskusne domaćine bilo dovoljno da utakmicu uspješno privedu svome kraju i osvoje oba poena i bodove. Ipak uspjeli su u takvoj opuštenoj igri svaki jednom u hicu skinuti kralja i seljaka što se jako rijetko viđa na kuglanama.

Ovom utakmicom smo praktički završili sezonu, jer nemamo nikakvih službenih utakmica više a niti ne namjeravamo nastupati na turnirima. Predstoji nam četveromjesečno čekanje da se nešto poduzme sa kuglanom u Kutini te ako se realiziraju navedeni projekti obnove kuglane, u iduću sezonu ulazimo sa potpuno jasnim ciljevima osvajanja prvog mjesta. Naravno, tu je i prijelazni rok, ali eventualni odlazak igrača i nije baš izvjestan.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.