21. kolo 2HKLs

ČAKOVEC, Čakovec — CIGLENICA, Ciglenica 7-1 (18-6) (3375-3132)

Zvonimir Plevnjak-Paolo del Ponte 1-0 (4-0) (590-518) Mladen Grašić-Saša del Ponte 0-1 (1-3) (519-525) Andrija Crnčec-Ninoslav Gorički 1-0 (3-1) (523-499) Stjepan Blažek-Zvonko Klenkar 1-0 (3-1) (554-504) Zlatko Turk-Luko del Ponte 1-0 (3-1) (605-564) Mladen Kancijan-Gabrijel Salvador 1-0 (4-0) (584-522)

Na ovogodišnjem gostovanju u Čakovcu, bilježimo ponovno poraz protiv ekipe koja se bori za prvaka 2HKLs. U prvom paru Paolo i Saša prosječnu igru dodatno kvare s nekoliko početničkih pogreški, ali ipak osvajamo taj počasni poen ponajprije zahvaljujući lošoj igri Grašića, Plevnjak s druge strane ima prvoligaških 590. Nakon prvog para je 1-1 i 66 čunjeva za domaćine. U drugom paru Ninoslav i Zvonko ponavljaju igru prvog para samo sa nešto više pogrešaka, i iako je Ninoslav bio u prilici osvojiti još jedan poen zbog Crnčecove  loše igre (prije zadnjeg seta gubi 2-1 i samo 1 čunj, ali zadnji set ima samo 117) nikakve dileme više nije bilo oko pobjednika; 3-1 i 140 čunjeva za domaćine. U zadnjem paru Gabrijel i ja nailazimo na raspoloženog Turka i Kancijana koji svojim odličnim rezultatima (Turk ima više nego prvoligaši koji su igrali u terminu prije nas) dodatno povećavaju razliku u čunjevima na 243 čunja.
Ekipa Čakovca, koja realno ima najviše šansi da bude prvak, je to i zaslužila; kako rezultatom tako i u direktnim borbama s ostalim konkurentima (Bjelovar i Lepoglava) ali Graničar-Picok iz Đurđevca ima sve u svojim rukama. U slučaju da pobjede na zadnjem ovosezonskom gostovanju u Varaždinu protiv Lepoglave oni su prvaci. Ako Graničar izgubi, Čakovcu je dovoljan i remi kod Obrtnika iz Oroslavja. Na začelju lige sve je manje-više riješeno; uz Obrtnik iz Varaždina koji je odustao od natjecanja i nas koji smo se uspješno kvalificirali u 3HKLs, rasplet kvalifikacija će čekati jedan od Obrtnika, onaj iz Oroslavja ili onaj iz Novske, ovisno o rezultatima u zadnjem kolu.

Zadnju utakmicu ove sezone u 2HKLs igramo protiv ekipe iz Bjelovara i jedini imperativ nam je rezultat iznad 3200 srušenih čunjeva. Nadamo se da nam je ovo zadnja domaćinska utakmica na kuglani u Novskoj, ali više o tome po završetku lige.

Napisao: Luko Del Ponte

2 komentara na “21. kolo 2HKLs”

  1. Luko

    @john
    Zanatlija iz Kutine je 100% ostala u ligi, bez obzira na zadnje kolo kad igraju u Novskoj protiv Obrtnika iz Novske. Ako izgube tu utakmicu jedino mogu završit na 09. mjestu. Obrtnik iz Oroslavja mora pobjediti konkurente za prvaka, Čakovec minimalno 5-3, uz uvjet da Obrtnik iz Novske izgubi 8-0, da se spase….
    Jasno mi je da se to iz ove tablice na našim stranicama ne vidi, ali ako pogledate na Ivanovim kuglačkim stranicama, sve je jasno. Naravno ako su Vam poznata pravila o poredku ekipa, ako ne ima i to na istim stranicama.

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.