19.kolo 2.HKL sjever

KK “Ciglenica” – KK “MIV”, Varaždin 2-6 (11-13)(3178-3182)

Gabrijel Salvador – Branko Marković 1-0 (3-1)(554-511); Luko Del Ponte – Miroslav Vrbanić 0-1 (1-3)(543-552); Zvonko Klenkar – Mario Bunić 1-0 (3-1)(534-512); Zdenko Dal Ponte – Branko Dumbović 0-1 (1-3)(523-526); Paolo Del Ponte – Stanko Dugi 0-1 (1-3)(505-545); Saša Dal Ponte – Branko Klinec 0-1 (2-2)(519-536)

Porazom u jučerašnjoj utakmici, koja se riješavala u zadnjih 30 hitaca, smo si praktički osigurali ostanak na zadnjem mjestu i ispadanje u niži rang.
Ne mogu ne spomenuti i glavne uzroke ovog poraza a to su definitivno prošlotjedna bolest nekolicine igrača te izostanak s treninga. Naime, nakon što smo uspjeli ući u neku rutinu igranja utakmica i treninga srijedom na kuglani u Novskoj, ovo 14 dnevno izostajanje s te kuglane je uzelo svoj danak.
U prvom paru Gabrijel bez nekih većih problema osvaja poen protiv Markovića uz sasvim solidan rezultat. Ja sam ponovno odigrao poprilično loše, iako rezultatski unutar prosjeka na toj kuglani ipak trebalo je i moralo biti puno bolje. Ipak smo ostvarili prednost od 34 čunja nakon prvog para. U drugom paru Zvonko osvaja poen nakon lošeg zadnjeg seta protivnika (111) uz za njega sasvim solidnu igru, Zdenku je za poen ipak trebalo malo i sportske sreće jer je protivnik u ključnim hicima odigrao izvrsno. U zadnji par smo ipak ušli sa 2-2 i 54 čunjeva prednosti. Nakon 60 hitaca zadnjeg para sve je izgledalo jako dobro, Saša je sa 288 imao 2-0 u setovima i 26 čunjeva prednosti, Paolo je gubio sa 2-0 i 30 čunjeva što je ukupno bio gubitak od samo 4 čunja. Nakon toga nam se jednostavno obilo o glavu igranje utakmice bez rezerve, jer Saša jednostavno nije fizički izdržao drugi dio nastupa te je sa mizernih 231 od čega samo 101 u zadnjem setu. Paolo je ipak osvojio jedan set i ostavio mogućnost neriješenog rezultata otvorenu ali je s lošim čišćenjem u zadnjem setu ipak zatvorio i ta vrata.

Iako imamo još četiri utakmice za odigrati do kraja prvenstva, što je ukupno 8 mogućih bodova, teoretski još uvijek imamo šansu dohvatiti i 10.mjesto, ali, tražiti bodove na gostovanjima u Zaboku i Čakovcu je sasvim nerealno.

Slijedeće kolo igramo sa kolegama “beskućnicima” iz Kutine, koji u pravim gostovanjima igraju puno bolje nego na “domaćoj” kuglani u Novskoj što ćemo mi pokušati iskoristiti, tako da barem pokušamo osvojiti dvoznamenkasti broj bodova ove sezone.

Pošto su se priče o obnovi kuglane u ŠC Kutina malo i uozbiljile, nadamo se da ćemo slijedeće sezone početi konstantno trenirati i nastupati na “pločama”, što bi trebao biti neki osnovni preduvjet daljnjeg napretka kako našeg tako i ostalih klubova s kutinskog područja.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.