16. kolo 3HKLS

KK “Ciglenica” – KK “Dar-Termal”, Daruvar 6,5-1,5 (16,5-7,5)(3270-3043)

Luko Del Ponte – Slavko Miličić 1-0 (2,5-1,5)(556-515); Gabrijel Salvador – Nikola Žmegač 1-0 (4-0)(548-481); Zvonko Klenkar – Anto Martić 1-0 (4-0)(583-471); Zdenko Dal Ponte – Zlatko Bartoš 1-0 (3-1)(547-521); Ninoslav Gorički – Franjo Jareš 0-1 (1-3)(501-520); Saša Dal Ponte – Ivan Kopljar 0,5-0,5 (2-2)(535-535)

Uvjerljivom pobjedom u 16.kolu, protiv prvih pratitelja, ekipe iz Daruvara, stigli smo nadomak osvajanju prvog mjesta u ligi. Još je ostala samo teoretska šansa da nas dostigne Željezničar iz Bjelovara. Trenutno najjači par lige, nije odigrao ništa posebno, ali svejedno smo poveli sa 2-0 i velikih 108 čunjeva prednosti. U drugom paru Zvonko i Zdenko su odigrali jednu od najboljih partija ove sezone, tako da su Saša i Ninoslav mogli igrati potpuno neopterečeno sa vodstvom od 4-0 i 249 čunjeva prednosti. Ninoslav gubi poen protiv najboljeg igrača Daruvara, Jareša, a Saša i Kopljar su odigrali u drvo jednako te svakome po pola poena.

Slijedeće kolo gostujemo u Novskoj kod “Stolara”, a zadnje kolo igramo doma (u Kutini) protiv “Poštara” iz Bjelovara. U te dvije utakmice moramo osvojiti jedan bod, da bi i teoretski osvojili naslov prvaka. Ekipa iz Daruvara je definitivno ovim porazom izbačena iz utrke za naslov, ali nažalost, njima je upitan i nastup slijedeće sezone, pošto se zatvara kuglana u Daruvaru. Vrlo je zanimljiv rasplet situacije oko budućeg sastava treće i druge lige slijedeće sezone. Ispadanje “Slavonca” iz Novske te neprovjerene priče o nenastupanju “Zanatlije” iz Kutine u drugoj ligi, da ne spominjem eventualnu kaznu prvoligašu iz Novske, nenastupanje Daruvara, naš najvjerovatniji odustanak od drugoligaškog natjecanja… Po svemu sudeći sastavi liga regije sjever će se odlučivati na nekim drugim mjestima, ne na kuglani, što je tužno i razočaravajuće za svaki sport i sve njegove sudionike.

Iz priloženih slika se vidi trenutno stanje kugli koje su kupljene u listopadu prošle godine. Da malo razjasnim, ovakva oštečenja nisu neki problem i mogu se naći i na ostalim kuglanama ali nakon nekoliko godina korištenja (4-5), a ovdje se radi o nepunih 6 mjeseci. Te iste kugle su ogledalo same kuglane, koja se priprema, koliko vidimo u zadnje vrijeme, samo prije naših utakmica, ostatak vremena ništa.

Pošto je sasvim izgledno da od uvijeta za drugu ligu u Kutini ponovno neće biti ništa, a na susjednim kuglanama nema termina za treninge, vjerovatno nećemo nastupiti u 2HKLS slijedeće sezone, što je poprilično frustrirajuće s obzirom na plasman.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.