1/4 finale kupa SMŽ za 2013.g.

KK “Zanatlija”, Sisak – KK “Ciglenica” 5-3 (11-13)(3168-3121)

Branko Crnogorac – Luko Del Ponte 0-1 (1,5-2,5)(511-529); Jadranko Alapić – Gabrijel Salvador 0-1 (0-4)(519-548); Miroslav Mirnić – Zvonko Klenkar 1-0 (2-2)(579-531); Seifo RAmić+Mario Išek – Zdenko Dal Ponte 1-0 (4-0)(255+269-471); Zlatko Došen – Ninoslav Gorički 1-0 (2,5-1,5)(503-501); Nenad Kljaić – Saša Dal Ponte 0-1 (1-3)(532-541)

Za ovu utakmicu se može slobodno reći da smo doslovce promašili pobjedu i prolazak u polufinale, odnosno u finale kupa SMŽ, pošto je pobjednik ovog susreta slobodan u polufinalu. Sa čak 39 promašenih čunjeva ipak imamo ukupno bolje čišćenje od domaćina, koji su odigrali jednu od najslabijih utakmica ove sezone,što mi ponovno nismo bili u stanju iskoristiti.

U prvom paru Gabrijel osvaja poen bez većih problema, iako Alapić ne dopušta gubljenje puno čunjeva, na drugoj strani ja sam iskoristio loš dan najboljeg domaćeg igrača, ali jedva osvajam poen. Nakon prvog para poveli smo sa obećavajućih 2-0 i 47 čunjeva prednosti. Već nakon prvog seta u drugom paru, Zvonko i Zdenko gube oba seta i 40 čunjeva, isto tako su nastavili i u drugom setu ponajviše zahvaljujući izvrsnih 302 srušena čunja Mirnića. Zvonko se popravlja u drugih 60 hitaca ali bilo je prekasno da ozbiljnije zaprijeti Mirniću. Zdenko nije bio niti blizu osvajanja poena protiv Ramića i Išeka te sa katastrofalnih 471 prepušta razliku u čunjevima u potpunosti na stranu domaćinima. Nakon drugog para je 2-2 i 54 čunjeva prednosti za domaćine. U zadnjem paru startaju Nino i Saša koji su donekle ponudili nadu da bi mogli izvući oba poena što bi uz više osvojenih setova značilo i pobjedu za nas. Saša uspijeva osvojiti poen protiv solidnog Kljaića koji je bio drugi najbolji domaći igrač, ali Nino, koji je imao sasvim solidnu priliku u prvih 60 hitaca da osvoji oba seta, ipak ju ne koristi te uz seriju promašaja u čišćenju gubi setove za par čunjeva, dok u trećem odlučujućem setu ima čak 6 promašaja što Došen iskorištava te u zadnji set odlazi sa poenom i pobjedom u džepu.

Čestitamo ekipi iz Siska na pravoj “domaćinskoj” igri kako na stazama tako i van njih, nažalost za nas mi smo od svih ponuđenih poklona prihvatili samo one nakon utakmice. U finalu kupa dakle igraju “Zanatlija” iz Siska i pobjednik polufinalnog susreta između KK “Zanatlija”, Kutina i KK “Novska”.

Predstojeći vikend se igra pojedinačno prvenstvo regije sjever na kojem igrom prilika nastupa samo Saša Dal Ponte, koji se i kvalificirao na pojedinačnom prvenstvu SMŽ. Igrom prilika, zbog odustajanja nekih kvalificiranih igrača, mogli smo nastupiti sa više igrača ali privatne, od prije dogovorene obveze to nisu dopustile. Sretno Saši u subotu i nedjelju u Varaždinu i Novskoj te mu želimo da barem ponovi Gabrijelov rezultat od prošle sezone.

 

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.