12. kolo 3HKLS

KK “Željezničar”, Bjelovar – KK “Ciglenica” 5-3 (10,5-13,5)(3216-3187)

Dušan Grulović – Luko Del Ponte 1-0 (2,5-1,5)(555-540); Mario Sudeta – Gabrijel Salvador 0-1 (0-4)(495-542); Deni Kakša – Dejan Dal Ponte 1-0 (2-2)(550-526); Dražen Kakša – Saša Dal Ponte 0-1 (2-2)(511-532); Darko Delija – Zvonko Klenkar 1-0 (3-1)(560-508); Darko Binek – Zdenko Dal Ponte 0-1 (1-3)(545-539)

Drugi poraz doživjeli smo u Bjelovaru protiv ekipe “Željezničara” koja je odigrala najbolju utakmicu ove sezone (3216 čunjeva). Ipak pobijedili su zahvaljujuči činjenici da su igrali odlično kada je bilo najpotrebnije, dok smo mi imali malih problema s prilagodbom. Naime, kako u prvom tako i u drugom bloku sva tri igrača izgubila su prve setove, što se kasnije teško nadoknađivalo. Dejan gubi prva dva seta zahvaljujuči odličnoj igri Denija Kakše (<300 u prvih 60 hitaca) koja se u nastavku raspala, te bi ga onaj “stari” Dejan na kraju i dobio, ipak odigrao je solidno s obzirom da ne trenira. Gabrijel nije imao večih problema protiv slabijeg Sudete te osvaja poen. Ja gubim poen u prvih 60 hitaca gdje prepasivnom igrom nisam uspijevao parirati danas odličnom Gruloviću. Nakon prvog bloka 2-1 za domačine, ali 8 čunjeva više za nas. U nastavku Saša, Zdenko i Zvonku u prvom setu gube 50 čunjeva razlike što do kraja nisu uspijeli stići. Saša i Zdenko ipak proigraju u nastavku ali Zvonko ne što je na kraju bilo presudno za osvajanje ona dva poena koja smo trebali dobiti za ukupni broj čunjeva.

Ovaj poraz nas ipak ostavlja na prvom mjestu 3HKLS, ponajviše zbog dobrog omjera osvojenih poena. Iduće kolo nas čeka teško gostovanje kod “fenjeraša” ekipe “Jedinstva” iz Siska na zloglasnoj kuglani ŠRC “Zibel”. Naravno, i u toj utakmici smo favoriti ali biti će jako teško pobijediti domaćine u Sisku.

Ono što je jako zanimljivo ove sezone u 3HKLS je činjenica da će odluku o novom članu “2HKLS” najvjerovatnije obaviti Bjelovarski klubovi, bez obzira na poredak na kraju sezone. Naime, (kako trenutno stvari stoje) KK “Daruvar-Termal” i KK “Ciglenica” ne namjeravaju nastupiti u 2HKLS, zbog nemogučnosti igranja na domačoj kuglani (ploče). Tako da će vjerovatno novi član 2HKLS biti iz Bjelovara (Bilogora ili Željezničar), što potvrđuje tezu da kuglanje nema napredka bez obnove kuglane. Bez obzira na volju, želju, financijama, požrtvovnosti, ljubavi prema kuglanju, i bezbrojnim satima koje provodimo na kuglanama, napredak i opstanak u ovom sportu ovisi o  ljudima koji kugle i čunjeve gledaju samo na slikama i nemaju blagih pojima o kakvom se sportu ovdje radi.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.