1.kolo 3.HKLS Bj Sk

KK “Željezničar”, Bjelovar – KK “Ciglenica” 7-1 (16-8)(3278-3095)

Dražen Kakša – Saša Dal Ponte 1-0 (3-1)(561-534); Luka Mijić – Paolo Del Ponte 1-0 (2-2)(555-540); Mario Sudeta – Ninoslav Gorički 1-0 (2-2)(539-501); Dušan Grulović+Vedrana Šimunić – Luko Del Ponte 0-1 (2-2)(382+137-543); Darko Delija – Zdenko Dal Ponte 1-0 (3-1)(563-497); Darko Binek – Zvonko Klenkar 1-0 (4-0)(541-480)

Na otvaranju nove sezone u 3.HKLS Bj Sk pretrpjeli smo pomalo i očekivani poraz. U igri s previše pogrešaka i čak 32 promašaja te nekoliko katastrofalnih rezultata po stazama (95 čunjeva u 30 hitaca) gotovo da i nismo ozbiljnije zaprijetili domaćinima. Iako smo nastupali bez jednog od glavnih igrača, Gabrijela, ipak trebalo se odigrati daleko bolje.

U prvom dijelu Paolo, Saša i Nino su na trenutke uspješno parirali, ali onda bi to s nekoliko uzastopnih loših hitaca pokvarili. U drugom dijelu Zvonko, Zdenko i ja smo ušli sa minusom od 3-0 i 80 čunjeva minusa. Nakon Zdenkovih uvodnih 95 u prvom setu, pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Slabiji intenzitet treninga ove sezone te naravno općepoznata činjenica o neefikasnosti treniranja na kuglani u Kutini i igranja na ovim modernim i novim kuglanama donekle opravdava ovaj loš rezultat. Ali ipak, kuglana u Bjelovaru je na ovoj utakmici bila maksimalno prilagođena nama, bez trunke voska na stazama, kuglama koje se nisu klizale itd. Šteta što to nismo bolje iskoristili.

Iduće kolo igramo u Kutini protiv Stolara iz Jasenovca i sve osim pobjede biti će prvoklasna senzacija, ali trebamo odigrati barem kao na treningu ako već ne bolje.

Moram još napomenuti i prisustvo određene apatije i sveopće nezainteresiranosti za ovu sezonu od koje smo očekivali da će nam biti pripremna na renoviranoj kuglani u Kutini, ali naravno od obnove ponovno neće biti ništa, iako su svi mogući preduvjeti za to bili prisutni.

Napisao: Luko Del Ponte

2 komentara na “1.kolo 3.HKLS Bj Sk”

 1. Paolo

  Zašto se nije mjenjalo igrače kad već imamo tako jako rezervu (preko 110kg) 🙂 ?
  Utakmica je bila ionako riješena, trebalo je ubaciti Robrta da osjeti malo atmosferu i te moderne staze, kad će ako ne u ovakvim prilikama..
  No dobro, treba se malo uozbiljiti i početi igrati za svoj gušt kad je već sve ostalo protiv nas. U inat!

  Odgovori
  • Luko

   Rezerva nije imala adekvatnu sportsku odjeću, koju btw. još uvijek pokušavamo nabaviti ;). Inaće, Roby je gotovo ostvario ono što je rekao. (“Ako se ja vratim kuglanju netko leti iz ekipe”) 🙂

   Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.