1. kolo 2.HKLS

KK “Željezničar”, Čakovec – KK “Ciglenica” 8-0 (20,5-3,5)(3482-3182)

Predrag Turk – Luko Del Ponte 1-0 (2-2)(585-577); Ninoslav Mikac – Ninoslav Gorički 1-0 (4-0)(593-524); Bojan Kuzma – Zdenko Dal Ponte 1-0 (3-1)(528-501); Tomislav Tvarog – Zvonko Klenkar 1-0 (4-0)(598-526); Zoran Jagić – Robert De Villa 1-0 (3,5-0,5)(570-536); Stjepan Jagić – Stjepan Šprajc 1-0 (4-0)(608-518)

Maksimalnim porazom u 1.kolu, na gostovanju u Čakovcu, otvorili smo sezonu natjecanja u 2.HKL sjever. Domaćini su odigrali odličnu utakmicu te nisu dozvolili ni osvajanje poena uz visokih 3482. Uz ovakvu njihovu igru rijetke su ekipe u 2.HKL (ako ih uopće ima) koje će odnijeti bodove iz Čakovca. Mi, iako smo nastupili bez dva standardna prvotimca ipak nismo odigrali loše, u pojedinim djelovima igre bilo je ćak i odlično.

Već u prvom paru Ninoslav i ja smo imali težak zadatak protiv igrača koji su već nekoliko sezona u samom vrhu poredka za igrače lige. Ninoslav je odigrao solidno te protiv odlično raspoloženog imenjaka nije mogao puno, ja sam imao svoju priliku ali Turk je jednim odličnim setom (165) osigurao prvi poen ove sezone. U drugom paru najlošiji domaćin (Kuzma) naletio je na najlošijeg gosta (Zdenko) koji gubi poen zahvaljujući dobrom prvom setu Kuzme te svojem lošem trećem setu. Zvonko je s jednom jako lošom igrom u pune (70) ipak izvukako kakvu takvu cifru, dok je Tvaroga jedino kuglana spriječila u rušenju 600 čunjeva. U zadnjem paru nastupili su Robert i Stjepan Šprajc kojemu je ovo drugi službeni nastup, prvi je bio još u proljeće 2010.g. Robert odigrava poprilično dobro, te je naš drugi najbolji igrač, ipak protiv “mlađeg” Jagića u zadnjem paru nije mogao više od pola seta. Nakon dva imenjaka u prvom paru (Gorički – Mikac), sučelila su se dva i u zadnjem paru (Jagić – Šprajc), kao i u prvom poen odnosi domaćin. Naš Stjepan je igrao dobro, jako dobro na momente ali neiskustvo igranja kako utakmica tako i na drugim kuglanama ga je spriječilo u rušenju nešto više čunjeva, dojam je ipak itekako pozitivan.

Teško je nakon maksimalnog poraza biti optimističan i pozitivan ali mislim da možemo biti oboje. Iako smo poraženi, poraženi smo od daleko kvalitetnijih protivnika na njihovom terenu a ipak smo ostvarili solidan rezultat s obzirom na nedostatak dva ključna igrača (Ivan i Gabrijel) s čijim ćemo povratkom u ekipu već u 2. kolu biti sasvim sigurno bolji i konkurentniji ostalim ekipama koje su po mojoj osobnoj procjeni za nijansu slabije od ekipe iz Čakovca.

Napisao: Luko Del Ponte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.